Deset měst získalo po hlasování obyvatel Rákosníčkovo hřiště

Hostivice, Nový Bydžov, Mnichovo Hradiště, Kralupy nad Vltavou, Roudnice nad Labem, Slaný, Vsetín, Prostějov, Praha 11 a Praha 13 – to jsou nové lokality pro Rákosníčkovo hřiště, o kterých rozhodlo celkově 251 056 hlasů od obyvatel. 

Po měsíčním hlasování obyvatel měst, ve kterých stojí prodejna Lidl, je jasno, kde nová hřiště s pohádkovou postavičkou Rákosníčka v hodnotě 1,5 milionu korun budou. Hřiště postaví společnost Lidl a věnuje je do správy městu či městské části.

LIDL - Rákosníčkova hřiště - logo

Hlasování bylo stejně jako v minulých letech napínavé, především s blížícím se finále. Opět rozhodoval každý hlas. „Máme velkou radost z aktivity jednotlivých měst, která hlasování mezi svými obyvateli opět sama velmi podporovala. Je vidět, že vítězná města mají o hřiště velký zájem, proto společně s nimi začneme co nejdříve hledat vhodné lokality pro stavbu Rákosníčkova hřiště,“ okomentovala průběh hlasování tisková mluvčí společnosti Lidl, Zuzana Holá. „Už teď se těšíme na radost dětí, až jim hřiště předáme.

Hlasovat mohli lidé na webových stránkách a na Facebooku společnosti pro všechna města či městské části, v jejichž blízkosti se nachází prodejny Lidl, a Rákosníčkovo hřiště tam ještě nestojí. Lidé mohli výsledky hlasování sledovat na webu projektu, kde byly každý den aktualizovány.

Společnost Lidl nyní zahájí jednání se zástupci vítězných měst, která budou mít za úkol vytipovat vhodnou lokalitu pro výstavbu dětského hřiště. Po vyřízení administrativních a stavebních povolení bude následovat samotná stavba hřiště. Slavnostní otevření Rákosníčkova hřiště pro děti a jeho předání městu bude provázet celodenní zábavný program pro celou rodinu.

Za uplynulé čtyři roky postavila společnost Lidl již 59 hřišť. Společně s posledním hřištěm z loňského roku, jehož realizace byla z administrativních důvodů posunuta, tak jejich počet letos rozšíří na celkových 70.

 

Seznam vítězných měst dle kategorií:

Kategorie 1

Hostivice – 29 114 hlasů

Nový Bydžov – 29 039 hlasů

Mnichovo Hradiště – 27 476 hlasů

Kategorie 2

Kralupy nad Vltavou – 17 755 hlasů

Roudnice nad Labem – 16 667 hlasů

Slaný – 11 736 hlasů

Kategorie 3

Vsetín – 7 721 hlasů

Prostějov – 5 921 hlasů

Kategorie 4

Praha 11 (Vojtíškova) – 4 740 hlasů

Praha 13 (Nárožní) – 4 296 hlasů

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010