Datart se stává nejhustší sítí elektro prodejen u nás

Fúze společnosti Datart se skupinou HP TRONIC postoupí začátkem srpna do finální fáze. Od srpna pak začne postupná přeměna vybraných prodejen Euronics, provozovaných rovněž skupinou HP TRONIC, na značku Datart. Do konce tohoto roku český elektrospecialista Datart téměř zdvojnásobí počet prodejen na českém a slovenském trhu na celkových více než 110. Pro zákazníky se tak síť stane daleko dostupnější.

Začátkem srpna se firma Datart stane plně součástí skupiny HP TRONIC, která mimo jiné v ČR provozuje elektro prodejny Euronics.

Zastřešení elektro prodejen jednou značkou Datart je logickým krokem, který navíc přinese našim stávajícím i novým zákazníkům řadu výhod. Silné zázemí skupiny HP TRONIC a mnoholeté zkušenosti elektrospecialisty umožní Datartu rozšiřovat nabídku produktů a služeb. Zároveň zachováme vysoký standard péče o zákazníky. Logistiku pak podpoříme vysoce moderním logistickým centrem v Jirnech. Například vybrané malé pražské prodejny budeme zavážet několikrát denně zbožím, které si zákazníci objednají v e-shopu s vyzvednutím v prodejně,“ vysvětluje Daniel Večeřa, generální ředitel skupiny HP TRONIC.

Maloobchodní řetězec Datart tvoří nyní 57 prodejen se 7 kuchyňskými studii, z nichž 42 se nachází v České republice a 15 na Slovensku. Skupina HP TRONIC aktuálně provozuje 67 prodejen Euronics v České republice.

„S postupným rebrandingem vybraných prodejen Euronics na Datart začneme v srpnu. Do konce roku 2018 budeme mít v České republice téměř 100 prodejen a v příštím roce plánujeme další expanzi. Vytvoříme tak nejhustší síť elektro prodejen u nás. Prodejnu Datartu bude mít každý zákazník v dojezdové vzdálenosti do 30 minut od svého bydliště,“ prozrazuje plány Daniel Večeřa.

Vedle toho Datart pokračuje v přeměně stávajících prodejen do unikátního konceptu „Prodejna 21. století“, jehož hlavním motivem je humanizace prostoru. Koncept představil na podzim v roce 2015 a neustále ho rozvíjí. Datart ve spolupráci s architekty vytváří prostředí prodejny podle potřeb zákazníka. Právě díky snaze přiblížit se co nejvíce zákazníkovi 21. století získal ocenění finalista soutěže Mastercard Obchodník roku 2017 v kategorii Nejlepší zákaznický zážitek v digitální době. Stejně tak plánuje otevírání dalších Datart kuchyňských studií a malých městských prodejen.

Fúze skupiny HP TRONIC a Datartu na českém a slovenském trhu byla loni na podzim schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a Protimonopolným úradem Slovenskej republiky. V roce 2017, již po fúzi s Datartem, činil obrat skupiny 15 miliard Kč a zisk 81,6 milionů korun. V současné době skupina zaměstnává 2 900 pracovníků. HP TRONIC se k 1. srpnu stane nástupnickou organizací obou, do té doby samostatně fungujících, společností. Finálním spojením HP TRONIC a Datartu vzniká na českém a slovenském trhu síť zhruba 130 elektro prodejen, které každý rok navštíví více než 22 milionů zákazníků.

 

Zdroj a foto: Datart

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010