Datart loni podpořil Českou asociaci paraplegiků i dětský domov

Společenská odpovědnost má důležité místo ve strategii společnosti Datart. Už od založení pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují. Hlavním partnerem Datartu byla i v minulém roce Česká asociace paraplegiků – CZEPA. Vedle toho Datart podpořil Dětský domov v Jemnici a několik menších projektů.

V minulém roce Datart podpořil Českou asociaci paraplegiků jednak formou finančních a věcných darů, ale i zaměstnáváním lidí, kteří se následkem nemoci či úrazu ocitli na vozíku. Možnost uplatnění našli hlavně v zákaznickém centru a marketingu. Novými spotřebiči firma vybavila byty pro lidi s hendikepem a také je darovala do rehabilitačního centra Rehafit. Zákazníci Datartu přispívali koupí igelitové tašky, z každého prodaného kusu šel příspěvek na charitativní účely. Na přelomu února a března pak zaměstnanci Datartu vydatně pomohli s rekonstrukcí prodejny Hvězdného bazaru v Jungmannově ulici v Praze. Zaměstnanci se v minulých letech také aktivně podíleli na sbírkách oblečení pro Hvězdný bazar. Výtěžek z prodeje darovaných věcí v tomto bazaru plyne přímo na činnost CZEPA.

V centrále Datart uspořádal dva charitativní jarmarky, na jaře velikonoční a v zimě vánoční. Na obě akce děti z dětského domova v Jemnici vyrobily plno dárků s danou tématikou. Dárky se zde prodávaly spolu s dobrotami, které připravili zaměstnanci Datartu. V květnu děti spolu se zaměstnanci Datartu navštívili ZOO Praha, kde pro ně byla připravená komentovaná prohlídka zahrady, hry, tvorba papíru a mnoho dalších aktivit. V červnu dětský domov pozval zaměstnance Datartu i s jejich dětmi na dětský den do Jemnice. Děti a tety společně připravily celodenní program plný her a zábavy. Datart zároveň několik dětí v srpnu pozval na týdenní Datart tábor, z kterého se děti vrátily nadšené. Jako poděkování pak nakreslily spoustu krásných obrázků, které poslaly i s dojemným děkovným dopisem. Před Vánoci se vypravila 4členná posádka z Datartu do Jemnice s nadílkou pro děti.

Každá pomoc má smysl, proto v ní Datart pokračuje i v tomto roce.

 

Zdroj a foto: Datart

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010