Další Rákosníčkovo hřiště se o víkendu otevřelo ve Vsetíně

Tuto sobotu rozveselilo děti ve Vsetíně slavnostní otevření Rákosníčkova hřiště, které si obyvatelé vybojovali v napínavém hlasování společnosti Lidl, které proběhlo na začátku tohoto roku. 

Vsetinske deti otevrely Rákosníčkovo hřiště Děti hřiště hned vyzkoušely

Nové hřiště stojí v Jiráskově ulici a pro veřejnost bylo za účasti vedení města otevřeno v sobotu 13. srpna.  Děti si mohly zasoutěžit a vyzkoušet nové houpačky a prolézačky s motivem Rákosníčka a nebo vlastnoručně vyzdobit plot. Bavil je bohatý program včetně vystoupení Michala z Kouzelné školky. 

Nové dětské hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun vybojovali obyvatelé Vsetína v hlasování společnosti Lidl. Hlasovali poctivě celý únor a se 7 721 hlasy získali ve své kategorii první místo.

Děti pobavil i Michal z Kouzelné školky Vsetinske deti ziskaly Rákosníčkovo hřiště

Hřiště ve Vsetíně je osmým letošním hřištěm a celkově již sedmašedesátým. Děti nejvíce bavilo plnění disciplín, za které byly odměněny dárkovou taškou, a výroba vlastních triček s motivem Rákosníčka. Úspěch slavilo samozřejmě vystoupení Michala Nesvadby, který je s Rákosníčkovými hřišti spojen od samého začátku, i další divadelní vystoupení o Rákosníčkovi.

 „Hlasování bylo letos opravdu napínavé, Vsetín ve své kategorii zvítězil i oproti větším městům na celé čáře,“ popsala vítězství Vsetína Zuzana Ritterová, koordinátorka projektu Rákosníčkova hřiště. „Spolupráce s městem při stavbě hřiště byla výborná. Jsme moc rádi, že dáváme hřiště do dobrých rukou a těšíme se, že si děti hřiště užijí.“ dodala.

Společnost Lidl staví Rákosníčkova hřiště již pátým rokem. Letos jich postaví dalších jedenáct a zaokrouhlí tak jejich počet na celkových 70.

Při realizaci konceptu se společnost Lidl spojila s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho.

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka jsou určena zejména dětem předškolního věku a nabízí jim k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, a nechybí ani kolotoč a houpačky. Na oplocené hřiště se vešel i domeček, své místo tu mají i lavičky a zpevněná plocha pro kočárky.

Více o výsledcích soutěže se dozvíte zde.

 

Zdroj a foto: Lidl

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010