Čínská firma Eurasia Development kupuje společnost Mountfield

Českého prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield kupuje hongkongská skupina Eurasia Development Group Limited. Informovaly o tom dnes servery Novinky.cz a IHNED.cz s odvoláním na zakladatele a většinového akcionáře Mountfieldu Ivana Drbohlava. Cenu transakce podnikatel nezveřejnil. 

Drbohlav serveru ihned.cz k prodeji uvedl: „Už před rokem jsem se rozhodl, že prodám svou část akcií firmy Mountfield čínskému investorovi, firmě Eurasia Development Group Limited.“ A pro server novinky.cz o tomto prodeji svého 71,5 procentního podílu dodal: „Přestože jsme se dohodli, že nebudeme říkat cenu, myslím si, že je to dobré vyvrcholení 26leté práce. Jsem s transakcí spokojen, naši akcionáři také. Ta investice bude vhodná pro vývoj naší firmy.“ Drbohlav bude po určitou dobu ve společnosti působit i nadále.

Pro společnost Eurasia Development Group Limited je koupě Mountfieldu první investicí v Česku. Podle serveru ihned.cz se Drbohlav s vedením společnosti osobně poznal před lety v Číně, kde se pro Mountfield vyrábějí některé produkty.

V současnosti provozuje Mountfield v Česku síť 56 prodejen. Loni firmě klesl zisk meziročně více než pětkrát na 15 milionů korun. Tržby naopak stouply o 16 procent na 4,5 miliardy korun.

Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu činí v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí sedm řetězců – OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

 

Zdroj: čtk, finance.cz , novinky,cz, ihned.cz

Foto: Mountfield

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010