Český zámek chránící zavazadlový prostor aut slaví úspěch v zahraničí

Český výrobce zámků a kování TOKOZ ze Žďáru nad Sázavou slaví úspěch se svým zabezpečovacím mechanismem, určeným k dodatečnému zabezpečení vozových skříní. Mechanismus nazvaný VANLOCK po roce od premiéry exportuje zejména do západoevropských zemí. Po úspěchu ve Velké Británii a Francii nyní výrazně narostl odbyt v Belgii, Nizozemí, Německu nebo Itálii. Ani tuzemský trh však nezaostává. Pro TOKOZ by VANLOCK mohl být produktem, který otevře dveře do nových exportních teritorií také pro zbytek výrobků z portfolia značky.

VANLOCK na evropských trzích boduje především kombinací dostupné ceny a kvalitního řemeslného i materiálového zpracování, což je znak shodný pro všechny prémiové produkty od TOKOZu. TOKOZ tak vytváří de facto novou tržní kategorii vysocebezpečných produktů vyrobených v Evropské unii, jejichž cenová hladina je výrazně nižší než u globální konkurence. Největším distributorům zároveň umožňuje zařadit produkt do portfolia v rámci jejich vlastních privátních značek, díky čemuž může úspěšně působit i na trzích, kde zatím není značka TOKOZ etablovaná.

Jen VANLOCKU TOKOZ v zahraničí prodává tisícovky kusů ročně. O většinu odbytu se postarají zahraniční distributoři. Zájem o VANLOCK mají jak provozovatelé velkých flotil, tak podnikatelé a živnostníci. Podle obchodního ředitele TOKOZu Petra Neuvirta je navíc celý trh s dodatečným zabezpečením vozových skříní nákladních automobilů na vzestupu.
„Dodatečné zabezpečení nákladového prostoru se postupně stává požadovaným prvkem bezpečnosti pro většinu globálních dopravců. A situace se postupně mění i u jednotlivců a koncových uživatelů. Vstoupili jsme do tržního segmentu, který každý rok poroste,“ věří Neuvirt. „Zabezpečení zároveň vkročilo do éry elektronizace, na což jsme připraveni.Tato kombinace nám na západních trzích může přinést potřebné renomé.“

TOKOZ momentálně pracuje na testování VANLOCKU osazeného mechatronickou vložkou ePRO vlastní výroby s možností elektronické kontroly přístupů. To by mělo přinést novou úroveň kontroly přístupů především pro provozovatele velkých flotil.Samotná kombinace mechanismu VANLOCK a vložky ePRO by se do prodeje měla dostat v první polovině příštího roku.

Za mechanismem VANLOCK opět stojí vlastní konstrukční tým TOKOZu, který vyvinul již několik českých, ve světě úspěšných a patentově chráněných zabezpečovacích mechanismů a výrobků. S produkty VANLOCK, XBOX, TOKOZ PRO, TOKOZ TECH, ePRO či tradičními visacími zámky a závorami prorazila žďárská firma také na Ukrajině,v Číně nebo Indonésii, přičemž v České republice a na Slovensku patří k lídrům trhu se zabezpečovacími mechanismy.

Zdroj a foto:  TOKOZ

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010