Češi jsou nadšení z Black Friday

Zatímco dříve Češi nakupovali dárky hlavně na poslední chvíli nebo během adventních akcí, dnes koncentrují velkou část objednávek do dnů, které jim „určují“ e-shopy. To však neznamená, že by logistický tým v prosinci zahálel. Sezona se tím spíše protahuje. „Počet objednávek se v těchto měsících oproti běžnému průměru zvedne o 50 procent,“ uvádí Antonín Štětina, jednatel My Media, která provozuje největší specializovaný e-shop pro matky s dětmi Feedo.

Máme zlatý certifikát Ověřeno zákazníky od Heureka, který získávají jen prověřené e-shopy s minimálně 97% doporučením. Certifikát je nedílnou podmínkou pro zapojení do listopadové akce Dny dopravy zdarma. Na Feedo.cz budeme nabízet poštovné zdarma k nákupu nad 299 Kč, zatímco běžně je to nad 999 Kč. Pro české zákazníky jsme ještě připravili celou řadu dárků zdarma, dostanou třeba k plenkám Pampers Lego zdarma nebo prémiové číslo vánoční časopisu,“ vysvětluje Štěpán Jandl, marketingový manažer Feedo.

Jen několik dní po Dnech dopravy zdarma následuje Black Friday, jednodenní nákupní šílenství, které se k nám přeneslo z USA.

Zákazníkům nabídneme speciální samostatnou kategorii, do které zkoncentrujeme všechny slevy z nejrůznějších kategorií. Dvacet top produktů budeme promovat dál přes extra bannery,“ objasňuje Jandl. Slevy dosáhnou až 72 procent! Nejvyšší slevy jdou uplatnit na značku NUK. Navíc Feedo.cz protahuje akci na celý týden –  v týdnu od 20.11. tak bude na Feedo.cz každý den pátek.

Během Cyber Monday poskytují e-shopy slevy výhradně na elektroniku.

Na Feedo.cz nabídneme slevy až 50 procent na vybrané zboží. Kromě videochůviček či monitorů dechu, tedy typického zboží pro miminka, jsou v naší nabídce také další elektronické vychytávky: konkrétně naučné a pohádkové tablety, elektronická lehátka, a elektronické hračky jako autíčka nebo pokladny jako z obchodu pro batolata a větší děti. A nesmím zapomenout ani na elektrické zubní kartáčky nebo holící strojky pro dospělé,“ říká Jandl.

Že je nápor během listopadových akcí opravdu enormní, dokazuje i to, že do skladu zamíří i většina osazenstva kanceláří, aby si vyzkoušeli práci pickera se speciální čtečkou a skladovou logistiku. V loňském roce bylo třeba vyskladnit 2500 objednávek, zatímco běžné dny znamenají nápor 1600 objednávek. Do skladu pomáhat chodí také jednatelé, Martin Molčan a Antonín Štětina.

Osobně doufám, že nám to půjde lépe než minulý rok, kdy nás převálcovala naše finanční ředitelka,“ směje se Štětina s tím, že se jí podařilo vypickovat za den 92 objednávek. To je 92 spokojených maminek a šťastných dětí.

Jelikož Feedo distribuuje do čtyř zemí – kromě Česka a Slovenska také na Ukrajinu a do Polska, to vše ze dvou centrálních pražských skladů a jediných nákladových vrat, musí vystihnout předvánoční logistická specifika každé země.

Třeba v Polsku neprobíhají oblíbené listopadové české Dny dopravy zdarma se zbožovým porovnávačem Heureka, ale 5. prosince nasazuje více než 150 e-shopů jednodenní akci, kdy zákazníci neplatí za dopravu. Vánoční sezona se zase prodlužuje kvůli ukrajinským tradicím až do poloviny ledna – Svatý večer, ekvivalent českého Štědrého dne – slaví tamní obyvatelé až 6. ledna. A často ho drží i expati žijící v Česku.

 

Zdroj:

Foto: pixabay.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010