Centrum Chodov rozjíždí spolupráci s Rekolou

Centrum Chodov a Rekola zahajují unikátní spolupráci – populární růžová kola budou vůbec poprvé k dispozici i mimo centrum Prahy. Od konce března mohou nejen návštěvníci centra, ale také pracovníci zdejších kancelářských budov, místní rezidenti či studenti na vysokoškolských kolejích pro svůj pohyb po okolí využít deset speciálních rekol. Snadné zapůjčení kol zajistí mobilní aplikace, do které se zájemci o tuto službu registrují. Součástí aplikace je mimo jiné i mapka pro pohyb rekol a vyznačená stanoviště, kde bude možné kola vrátit.

Centrum Chodov a Rekola navazují spolupráci, kterou jistě ocení všichni cyklističtí nadšenci. Návštěvníci centra, zaměstnanci zdejších firem i obyvatelé nedalekého sídliště či vysokoškolských kolejí mohou využít deseti růžových kol umístěných ve stojanech před vstupem E, tedy od Komerční banky a České spořitelny. Samo centrum si dokonce speciálně adoptovalo jedno z kol. To rekoliské bezpečně poznají podle originálního názvu a zmínce o události, k níž bylo osvojeno.

„Nadstandardní zákaznický servis je pro nás tématem číslo jedna. Jsme rádi, že jsme jej nově mohli obohatit také o bikesharing, který Rekola zaštiťují,“ říká Petra Valentová, marketingová manažerka Centra Chodov a dodává: „Věříme, že tato spolupráce bude úspěšná a časem dojde k navýšení počtu kol.“

Rekola byla v České republice doposud dostupná pouze v centrech měst. Jejich rozšíření mimo ně přichází poprvé až díky spolupráci s Centrem Chodov.

„Dosud jsme systém sdílených kol v rámci Prahy provozovali jen v širším centru, kam sahal přirozený dojezd cyklistů ve městě. Centrum Chodov je pilotní projekt, první tohoto druhu u nás,” říká Radim Zabadal, business development specialist společnosti Rekola Bikesharing.

Kola zjednoduší pohyb nejen po okolí Centra Chodov, ale lze je využít i k přesunu na MHD či na vyjížďku do blízkého Kunratického lesa. S novou službou se mohou návštěvníci Centra Chodov seznámit během právě probíhajícího Food Festivalu při příležitosti zprovoznění rozšířené restaurační zóny, který potrvá až do neděle 2. dubna. V 0. NP u nového vchodu od office parku se nachází stánek, kde jim ochotní asistenti vše vysvětlí.

Půjčování Rekol je velmi snadné. Zájemci o tuto službu si do svého telefonu stáhnou speciální mobilní aplikaci Rekola. Zde se zaregistrují a vyberou platební tarif, který jim bude vyhovovat nejvíce. Buďto si mohou zaplatit roční členství za 1 199 Kč, nebo využít jednorázovou výpůjčku za 32 Kč na hodinu. Posléze v mobilní aplikaci naleznou na mapě polohu nejbližšího rekola, opíší do ní šestimístné číslo z jeho rámu, na jehož základě obdrží kód zámku. Odemčené kolo pak rekolista může využívat celou hodinu s možností snadného prodloužení. Po dokončení jízdy lze kolo odložit kdekoliv v růžově vyznačené zóně tak, aby jej snadno našel další uživatel.

Centrum Chodov přistupuje zodpovědně k otázkám udržitelného rozvoje a životního prostředí, cyklistům se proto snaží dlouhodobě vycházet vstříc. Jako vůbec první objekt v České republice například zprovoznilo Bike Safe Box (psali jsme o něm zde), do něhož si cyklisté mohou uschovat kola, ale i maminky uložit své kočárky. Unikátní box, poháněný solární energií a vyrobený z recyklovatelných materiálů a plastů, se nachází u vstupu C. Další bezpečnostní box umístěný v garážních prostorách Centra Chodov disponuje zásuvkou 230 V pro dobíjení elektrokol.

 

Zdroj a foto: Unibail-Rodamco Rekola půjčovna kol

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010