Budějovický Pivovar Samson zabodoval

Pivovar Samson se dočkal nového ocenění. Zvítězil v Národní degustační soutěži o nejlepší pivovar české a moravské pivní koruny 2019. Ceny se v této soutěži udělují nikoli jednomu pivu, jak bývá zvykem, ale pivovaru jako značce. Vítěznou cenu si od organizátorů pivního klání na slavnostním vyhlášení vítězů v Tereziánském sále Břevnovského kláštera v Praze zaslouženě převzal sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

„Jsme rádi, že jsme opět bodovali v této odborné pivní soutěži. Potvrdilo se, že Samson je vynikající a kvalitní pivo, což se projevuje meziročně ve zvyšování výstavu. Pro nás je velmi důležité, že Samson narostl zejména v sudovém pivu, kde dosáhl růstu 9 %. Jedná se o velmi dobrý signál a významný ukazatel kvality piva,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

„Je to pro nás potvrzením, že kráčíme správným směrem a zákazníkům nabízíme vysokou a stálou kvalitu našich piv. Nejen pro mě, ale i pro celý tým kolegů je to velmi zavazující,“ reaguje na výsledky soutěže sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

Národní soutěž České a moravské pivní koruny 2019 se konala již počtvrté a její pravidla zůstávají stejná. Zúčastněným pivovarům poskytuje rovnocenné podmínky. Milovníkům piva pak nabízí jistotu dobré volby při objevování českých a moravských piv. Komise, složená z českých i zahraničních uznávaných pivních odborníků, hodnotila kvalitu piva části sortimentu přihlášených pivovarů. Jednotlivá piva posuzovalo letos celkem 47 porotců. Mezi výherci nechyběly tradiční pivovary ani minipivovary.

Pivovary oceněné touto porotou mají doporučenou účast v mezinárodních soutěžích i předpoklad k úspěšnému exportu do zahraničí. Není náhoda, že letos bodoval budějovický Samson, který se může pochlubit řadou cen, včetně londýnského prestižního ocenění World Beer Awards 2018 za nejlepší ležák českého typu vyrobený v České republice a Certificate of Excellence z loňského ročníku Brussels Beer Challenge. Pivovaru Samson je úspěšný i na zahraničních trzích. V roce 2018 bylo vyvezeno 58 % celkové produkce.

Zdroj a foto: Pivovar Samson

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010