Budějovický Budvar získal dvě medaile v soutěži „Zlatá pivní pečeť“

V sobotu 17. února byly v Českých Budějovicích vyhlášeny výsledky 28. ročníku degustační soutěže „Zlatá pivní pečeť 2018“. Soutěž patří podle počtu vzorků mezi největší na světě. Odborné poroty hodnotily 1007 vzorků piva ze 222 pivovarů z 18 zemí.

V letošním ročníku získala bronzové medaile dvě piva vařená v pivovaru Budějovický Budvar: tmavý ležák „Budweiser Budvar B:DARK“ a míchaný nápoj z piva „PardálOVO bezové“.

„Z medailí máme velkou radost, neboť konkurence byla obrovská. Úroveň pivních soutěží je dnes velmi vysoká a prakticky všechny vzorky mají výbornou kvalitu. Náš tmavý ležák navíc letos obhájil bronz získaný v loňském ročníku této soutěže,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Tmavý ležák „Budweiser Budvar B:DARK“ se vaří od roku 2004 ze čtyř druhů ječných sladů (českého, mnichovského, karamelového a praženého) a hlávkového žateckého chmele. V době uvedení na trh byl jedním z prvních, který tuzemským spotřebitelům přinesl sušší praženou chuť a vyšší hořkost v kategorii tmavých piv. Charakterizuje jej velmi tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti a delikátní vůně po praženém sladu a kávě. Obsah alkoholu je 4,7% obj. Jeho chuť vyhovuje i ženám. Kromě České republiky se prodává i v dalších zemích, například v Německu, Rusku, Spojeném království nebo ve Finsku. „Budweiser Budvar B:DARK“ má na kontě řadu ocenění ze zahraničí, z nichž nejvýznamnější jsou bronzová medaile v soutěži „2015 U. S. Open Beer Championship“, dvě zlaté medaile v soutěži Monde Selection (roky 2010 a 2011) a především titul „World Best Lager“ udělený britským magazínem „Beers of the World“ v roce 2007. Tmavý ležák získal od roku 2006 také 12 medailí od českého Sdružení přátel piva a nyní obhájil i třetí místo z loňského ročníku soutěže Zlatá pivní pečeť.

„PardálOVO bezové“ bylo na trh uvedeno v roce 2013. Jeho vývoj započal již v září 2011. V říjnu 2012 se do ladění parametrů tohoto nápoje zapojilo nejprve 120 zástupců spotřebitelů – poprvé včetně žen – a v další fázi téměř 1000 jejich přátel a rodinných příslušníků. „PardálOVO bezové“ se vyrábí ze světlého ležáku Pardál Echt a kvalitního sirupu z květu černého bezu bez přidání umělých barviv a konzervantů. Vyváženě kombinuje chuť a osvěžující aroma bezového květu a přitom nepotlačuje výrazný pivní charakter a hořkost. Proto je příznivě přijímáno nejen muži, ale i ženami. Obsahuje 2% alkoholu a na trh se dodává v plechovkách o objemu 0,5 litru. „PardálOVO bezové“ dosud získalo zlatou medaili v soutěži „Pivo České republiky 2017“ a stříbro v soutěži „Pivo České republiky 2016“.

 

Zdroje a foto: Budějovický Budvar

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010