Bosch Fresh Festival, 7.5. – 26.6. 2016

Největší kulinářský festival se kromě tradiční Plzně, Pardubic a Prahy rozrůstá letos poprvé i do jihomoravské metropole. Právě Brno odstartuje tento gurmánský svátek už první víkend v květnu. 

Velká kulinářská show, která se odehraje během čtyř víkendů, nabídne to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou gastronomii, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.

 Termíny jednotlivých festivalů:

Brno: 7. až 8. května 2016

Plzeň: 20. až 22. května 2016

Pardubice: 18. až 19. června 2016

Praha: 25. až 26. června 2016

 

Možnost ochutnat skvělou gastronomii si opět nenechají ujít desetitisíce lidí z celé republiky. Města Brno, Plzeň, Pardubice a Praha se během víkendů stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa.

Největší gurmánský festival má letos několik novinek. Kromě hlavního pódia s bohatým programem, kde vystoupí kuchařská esa jako  , se mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.

1461099_bosch-fresh-festival-poprve-ve-ctyrech-mestech-2_image_620

Hlavní pódium, které je tradičně nejoblíbenějších místem festivalu, se opět stane živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Již pošesté se mohou návštěvníci pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Mimo jiné také poznají a ochutnají kuchařské umění zahraniční gastronomie. Představí se syrská, thajská nebo japonská kulinařina od opravdových mistrů svého oboru.

„Na letošním festivalu, který se koná již pošesté, se představí skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada opravdových gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím a my věříme, že se víkendové festivaly stanou inspirací pro domácí kuchařské experimenty návštěvníků,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.

Součástí festivalu v každém městě bude soutěž o Regionální restauraci BOSCH FRESH FESTIVALU, které se zúčastní TOP restaurace daného regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu tak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.

Více informací o festivalu naleznete zde.

 

Zdroj a foto: fresh.iprima.cz

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010