Blíží se Slavnosti svijanského piva

Nadcházející 29. ročník tradičních letních Slavností svijanského piva nabídne 14. července bohatý hudební program. Na třech pódiích se v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě od 13:00 hodin do pozdních nočních hodin vystřídá více než dvacet skupin a interpretů. K hlavním magnetům bude patřit vystoupení skupin UDG, Walda Gang, Dymytry a Wohnout, či Banjo Bandu Ivana Mládka. Vedle nabitého hudebního programu hosty ve Svijanském Újezdě očekává i celá řada doprovodných akcí pro celou rodinu. Krátce po setmění oblohu nad areálem rozzáří tradiční ohňostroj.

Slavnosti svijanského piva by si neměli nechat ujít nejen hudební fanoušci, ale ani milovníci piva, zvláště toho svijanského: z celkem 160 píp jich za zvýhodněnou cenu poteče celkem čtrnáct. Pivní nadšenci si tak na Slavnostech budou moci opět vyzkoušet, jak náročné je být pivním degustátorem, a to i na řízených degustacích. Kromě toho budou mít jedinečnou šanci ochutnat unikátní Svijanskou Dvacítku, kterou Pivovar Svijany vyrobil výhradně pro letošní oslavu dvaceti let své samostatnosti. Vítané ochlazení všem dospělým nabídne speciální pivní zmrzlina, vyrobená letos právě ze Svijanské Dvacítky. A do třetice Svijanská Dvacítka – designovou patentní lahev s extra silným pivem si budou moci fanoušci odvézt také jako ojedinělý suvenýr z letošních Slavností ze stánku s dárkovými předměty. Vedle toho jim ovšem stánek nabídne také speciální „slavnostní“ Plechovky (nejen) pro chlapy, pivní sklo, některé z mnoha druhů triček, kraťasů nebo cyklodresů a nespočet dalších vítaných pivařských drobností.
Loni vůbec poprvé v osmadvacetileté historii akce hrozilo, že by mohl organizaci festivalu narušit déšť. I přes hrozící nepřízeň počasí se jí však nakonec zúčastnilo na osm tisíc hostů, kteří vypili celkem 55 tisíc půllitrů piva.


Obec je na Slavnosti jako vždy dobře připravena. Z důvodu plynulého provozu v ní bude po celou dobu konání slavností povolen pouze jednosměrný provoz a zakázáno bude parkování podél příjezdových cest. Cesta na Slavnosti od exitu 67 dálnice D10 bude označena směrovkami a přímo ve Svijanském Újezdě budou moci řidiči osobních vozů využít velkokapacitní parkoviště u místní hasičské stanice a u stanového městečka. Z Liberce a Jablonce budou přímo na místo konání Slavností svijanského piva vypraveny i speciální autobusy. Těm, kdo se na Slavnosti rozhodnou dopravit raději vlakem, pořadatelé doporučují vystoupit na stanici Příšovice. Z ní je to do Svijanského Újezdu jen pár kilometrů pěšky a není možné zabloudit – na Slavnosti od nádraží každý rok míří davy hostů.

Vstupenky na Slavnosti svijanského piva jsou v předprodeji v síti Ticketportal za 250 Kč (230 Kč na ISIC kartu), na místě bude platit jednotná cena 280 Kč.

 

Zdroj a foto: Pivovar Svijany

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010