BILLA vybrala do Národní potravinové sbírky více než 13 tun jídla

Společnost BILLA se zapojila do celorepublikové sbírky potravin pro spoluobčany, kteří jsou ohroženi chudobou či sociálním vyloučením. Čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky proběhl v sobotu 12. listopadu 2016 ve stovce vybraných prodejen po celé České republice. Zákazníci BILLY zakoupili a následně darovali 13 882 kilogramů trvanlivých potravin.  

Národní potravinová sbírka je organizovaná Českou federací potravinových bank, Armádou spásy a Byznysem pro společnost. Projekt se snaží rozvinout diskusi a hledat řešení letitého problému, kdy na jedné straně část občanů trpí nedostatkem jídla a druhá skupina jím plýtvá.

BILLA_NPS_216 (4) BILLA_NPS_216 (2)

Společenská odpovědnost není v BILLE jen prázdný pojem. Jeho obsah naplňujeme svou každodenní činností. Ať už prostřednictvím energeticky úsporných technologií na prodejnách a v centrálním skladu, optimalizovanou logistikou nebo charitativními projekty v rámci BILLA Cupu a spolu s našimi zákazníky podporujeme děti z dětských domovů. Máme radost, že jsme naše aktivity mohli ještě rozšířit zapojením se do Národní potravinové sbírky“ uvádí Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA a dodává: „Národní potravinovou sbírku vnímáme jako důležitý projekt, neboť podle kvalifikovaných odhadů žije v naší zemi na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí. I to je jeden z důvodů, proč jsme se letos poprvé připojili do celorepublikové sbírky i my.

V letošním roce bylo do sbírky zapojeno celkem 659 prodejen, přes 3,5 tisíce dobrovolníků a vybralo se 312 tun jídla.

Společnost BILLA vytipovala 30 filiálek napříč celou ČR, které si zapojení do sbírky vyzkoušely jako první. Na každé z těchto prodejen byli k dispozici dobrovolníci, kteří zákazníky o sbírce informovali, rozdávali letáčky s doporučenými potravinami a následně od zákazníků darované zboží vybírali. Vybrané potraviny se postupně odvážely do potravinových bank a následně organizacím, které pomáhají lidem v nouzi. Jedná se především o sociální a charitativní organizace, pěstounské rodiny, děti v dětských domovech, osoby s handicapem, seniory a další potřebné.

 

Zdroj a foto: REWE

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010