Bertíci budou opět pomáhat v Albertu

Nadační fond Albert podpoří i letos desítky regionálních projektů na podporu dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. Nový ročník charitativního programu „Bertík pomáhá“ přilákal na 140 organizací z celého Česka. O úspěšných projektech, které si rozdělí celkem 3,7 milionu korun, rozhodnou zákazníci ve více než 300 obchodech Albert po prázdninách.

Nadační fond Albert vyhlásil na jaře novou výzvu pro příjem grantových žádostí v programu „Bertík pomáhá“. Stejně jako v minulém roce finančně podpoří lokální projekty zaměřené na vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně ohroženého prostředí.

Těší nás, že Bertíci budou opět pomáhat. Velkou radost máme především z toho, že letos bude možné nově hlasovat nejen ve všech hypermarketech, ale také supermarketech Albert. Bertíci tak ještě více propojí místní zákazníky a jim blízké dobročinné projekty,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Do nového ročníku úspěšného dobročinného programu, který se loni vrátit do hypermarketů Albert, se letos přihlásilo celkem 140 dětských domovů a dalších organizací. Bertíci budou letos zákazníkům ještě blíž.

Správní rada Nadačního fondu Albert nyní vybere z přihlášených projektů dva nejlepší do každé ze 41 oblastí, tedy celkem 82. O vítězích budou během podzimu rozhodovat zákazníci ve všech 331 obchodech Albert po celé České republice díky oblíbeným žetonům – Bertíkům, které dostanou za nákupy.

Projekt, jenž v regionu obdrží více hlasů v podobě Bertíků, získá finanční odměnu 55 tisíc korun, druhý si odnese 35 tisíc korun.

Oběma projektům se díky podpoře místních zákazníků dostane finanční pomoci a nikdo tak neodejde s prázdnou,“ dodává Petra Režná. Nadační fond Albert v programu “Bertík pomáhá“ rozdělí 3,7 milionu korun.

Podrobnosti o oblíbeném charitativním programu Nadačního fondu Albert jsou k dispozici na webových stránkách Bertík pomáhá. Sledovat tady můžete také Bertíkovu štafetu, která postupně odkrývá příběhy dětí po celém Česku, které díky loňskému hlasování zákazníků nabraly ten správný směr.

Jedním z nich je tanečník Matěj, jenž od mala vyrůstá v Dětském domově v Kroměříži. I přesto už má za sebou mnohé sportovní úspěchy. V šestnácti letech patří se svou partnerkou Samantou k nejlepším párům v latinskoamerických tancích u nás. Tančí spolu už pět let a za tu dobu už se stačili zúčastnit mistrovství republiky či se protančit do nejvyšší taneční skupiny v ČR.

Rád chodím do posilovny a účastním se týmových sportů. Kromě toho mě baví počítačové technologie, které patří i k mým oblíbeným předmětům ve škole,“ říká Matěj.

 

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010