Řetězec Bageterie Boulevard si pro své jarní menu zvolil asijskou kuchyni

S příchodem jara se zákazníci Bageterie Boulevard mohou těšit na asijskou kuchyni, která vystřídala Rakousko-uherské zimní menu.    

Po hutnějším zimním chef menu, složeného z mangaliky, kachny a krému z pečeného celeru, se tento řetězec rozhodl pro svěží jarní změnu a oslovil kuchařku Kamilu Rundusovou, řečenou Kamu, aby vytvořila nové thajské jarní chef menu. Poté co vařila na Novém  Zélandu a v Austrálii, jako první česká kuchařka i v Londýně u Jamieho Olivera nebo v české michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, navrhla a připravila toto jarní chef menu.

kamura

Baví mě výzvy, zbožňuju poznávání nových chutí a chci lidem ukázat, jak úžasná je asijská kuchyně,“ hodnotí mladá kuchařka, proč jí nabídka tak zaujala. „Recepty si vozím z cest jako suvenýry. Vybírám si z nich to nejlepší a tvořím tak nová jídla plná zajímavých chutí a vůní. V mém menu pro Bageterii Boulevard jsem se inspirovala Thajskem, Vietnamem i Japonskem. Věřím, že bude zákazníkům chutnat.“

BB - jarní chef menu - small

V tomto jarním chef menu mohou zákazníci objevit bagetu s kuřecím satay, což je rafinovaná kombinace jemné arašídové omáčky s kurkumou a kokosovým mlékem. „Zdobíme ji sekanými arašídy, smaženou cibulkou a natrhaným koriandrem, který božsky voní,“ objasňuje kuchařka. Dále si zákazníci mohou v menu vybrat bagetu s hovězím masem a tamarindovou omáčkou. Základem je speciální Kamu pasta, která se spolu s cukrem a tamarindem lehce povaří a dochutí rybí omáčkou. Do bagety přijde také čínské zelí Bok choy, chilli pasta, tenké plátky oloupaného pomeranče a asijská bylinka – perila červená.

V nabídce nechybí ani jarní mrkvovo-kokosová polévka s batáty. V té najdou zákazníci vedle základních přísad také šafrán, limetkovou šťávu, zázvor či med.

V asijském menu nechybí veganská varianta, kterou představuje tunnbrod s tofu a teriyaki omáčkou. Rolku vyplňuje marinovaná mrkev, mungo klíčky, okurka a svěží máta. Lehkou svačinu představuje losos s mango relishem v dýňovém chlebu. „Tuhle dobrotu jsem vymyslela a snídala na mém oblíbeném Zélandu, kde se z ní časem stal velký hit.“ Ve vrstvách sendviče najdou zákazníci vedle relishe z manga, cibulky a koriandru také lososa, rajče a avokádo.

 

Foto: Bageterie Boulevard

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010