Unilever v České republice a na Slovensku má novou ředitelku

Michaela Franeková je novou generální ředitelkou společnosti Unilever Česká republika a Slovensko. Od 1. července vystřídá na této pozici současného generálního ředitele Herrishe Patela, který se přesouvá do role výkonného viceprezidenta společnosti Unilever pro region východní Evropy.

Michaela Franeková pracuje ve společnosti Unilever 17 let. Svou kariéru v bratislavské pobočce společnosti odstartovala v roce 2003 ještě jako studentka. Následně pracovala na pozicích v marketingu, customer marketingu a obchodu. Ve své poslední, regionální, roli jako viceprezidentka marketingu pro kategorii potravinových a zmrzlinových značek působila od roku 2015. V této roli se podílela na rychlém růstu svěřených kategorií ve 20 zemích střední a východní Evropy.

Proč Michaela zasvětila celou svoji dosavadní kariéru právě společnosti Unilever? „Vždy mně imponovalo, když je firma progresivní a neustále roste. Co je však zásadní – děje se tak v souladu s odpovědným přístupem k životnímu prostředí a zvyšování pozitivního dopadu na společnost. Jsou mi také blízké hodnoty společnosti, kterými jsou čestnost v podnikání, průkopnictví a inovátorství, zodpovědnost napříč celým hodnotovým řetězcem a respekt vůči všem, se kterými pracujeme.“

Zásadní témata, která chce Michaela ve své nové roli podporovat, jsou například progresívní přístup k cirkulární ekonomice a také spolupráce na hledání efektivního řešení této problematiky s partnery ve sféře celého regionu. Jako stále důležitější chápe také oblast duševního i fyzického zdraví obyvatel. Pozornost bude věnovat posilování tzv. značek s posláním – tedy pozitivní přesah všech značek společnosti Unilever na životní prostředí a společnost. Chce dosáhnout stavu, kdy značky přinášejí vyšší smysl nejen spotřebitelům, ale také zaměstnancům, kteří na nich pracují.

Ve středobodu Michaelina zájmu jsou zaměstnanci. „Svým leadershipem bych ráda vrátila sebevědomí českému a slovenskému týmu a regionu jako takovému. Mám zájem na tom, aby se zdejší talentovaní lidé chodili inspirovat a získávat zkušenosti do zahraničí, ale poté se hrdě vraceli zpět. Chtěla bych si šikovné lidi udržet u nás v Česku a na Slovensku,“ dodává Michaela Franeková.

Ve svém volném čase Michaela nejraději cestuje a věnuje se různým druhům sportů, zejména freeride lyžování, plavání a také volejbalu. Energii dobíjí čtením a cvičením jógy.  

Zdroj a foto: Unilever

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010