Roman Kýr prezidentem Henkel ČR a Karolina Markiewicz-Kuskowska ředitelkou divize Beauty Care Henkel SK/CZ

Novým prezidentem Henkel ČR se 1. září 2019 stal Roman Kýr, dosavadní ředitel divize Pracích a čisticích prostředků SK/CZ. Od stejného data se pozice ředitelky divize Beauty Care pro český a slovenský trh ujala Karolina Markiewicz-Kuskowska, která zastávala pozici ředitelky marketingu.

Roman Kýr bude v pozici prezidenta Henkel ČR vedle vedení divize Pracích a čisticích prostředků pro Českou a Slovenskou republiku také zodpovědný za celou českou pobočku společnosti Henkel.  Kariéru ve společnosti Henkel odstartoval v roce 2001 jako Key Account Manager, později zastával další role v rámci marketingu, obchodu a category managementu. V roce 2014 v rámci programu Job Rotation odešel do srbské pobočky společnosti Henkel, kde tři roky vedl divizi Pracích a čisticích prostředků se zodpovědností za Srbsko, Černou Horu, Makedonii a Albánii. Od roku 2017 je zpět v České republice a řídí divizi Pracích a čisticích prostředků pro CZ a SK.  

Jsem rád, že můžu navázat na dlouholetý úspěch společnosti Henkel i v ČR. Věřím, že společně se skvělým týmem, našimi moderními značkami a vynikajícími technologiemi, se nám podaří udržet a dále rozvíjet naše vedoucí postavení na českém trhu. Budoucnost vidím především v úspěšné digitalizaci a podpoře trvale udržitelných technologií,“ říká ke svému jmenování Roman Kýr.

Karolina Markiewicz-Kuskowska nastoupila na pozici ředitelky divize Beauty Care SK/CZ po šestiletém působení v Henkel Polska, kde se ze Senior Group Key Account Managera vypracovala na pozici marketingové ředitelky se zodpovědností za strategické směřování a budování značek spadajících do portfolia divize Beauty Care. Předtím pracovala 12 let pro společnost Colgate Palmolive.

 „Jako marketérku mě odjakživa fascinovaly příležitosti, které přináší digitální svět. Zároveň jsem si vypěstovala vášnivou zálibu v práci s lidmi a v budování silných a motivovaných týmů,“ popisuje své přednosti Karolina Markiewicz-Kuskowska. Paní Markiewicz-Kuskowské získala spolu se svým týmem mnohá ocenění, např. za nejlepší digitální projekty nebo za úspěšné představení novinek na trhu, což vedlo ke zvýšení čistého zisku a podílu na trhu.

Roman Kýr a Karolina Markiewicz-Kuskowska ve svých nových rolích nahrazují Aleše Malenku, dosavadního prezidenta Henkel ČR a ředitele divize Beauty Care SK/CZ, který ze společnosti odešel ke konci srpna letošního roku.

Zdroj a foto: Henkel ČR

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010