Obchodní sazby odrazují globální společnosti od příchodu do Velké Británie

V současné době se ve Velké Británii stále více diskutuje otázka existence archaických obchodních sazeb, které narušují místní retailový trh. 

Také David Fischel, výkonný ředitel společnosti Intu, vyzývá do boje za reformování těchto obchodních sazeb. Společnost Intu je největším vlastníkem nákupních center ve Velké Británii, která vlastní 18 obchodních center po celém království, včetně Trafford Centre v Manchesteru a Lakeside v Essexu.

Obchodní sazby jsou na ostrovech považovány za největší zátěž pro odvětví maloobchodu. Jen v minulém roce přinesly státní pokladně celkově částku 23 miliard liber, což je částka vyšší než celková vybraná obecní daň.

V listopadu minulého roku kancléř George Osborne sice vyhlásil přezkoumání těchto obchodních sazeb, ale celá akce má trvat až do března letošního roku. Tím ještě více rostou obavy o větší napojení těchto sazeb na místní samosprávy, a tedy možnost tyto sazby lokálně ovlivňovat.

„Vláda se pokusila pro zvýšení atraktivity země snížit korporátní daň před patnácti lety z 34% na mezinárodně konkurenceschopnou úroveň ve výši 20%.  Ale obchodní sazby za stejné období vzrostly z 35% na 49%,“ hodnotí Fischel a dodává, že nyní je právě ten správný čas pro celkovou reformu těchto diskutovaných obchodních sazeb.

 

Zdroj: http://www.telegraph.co.uk/

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010