Nové Tesco distribuční centrum v Prologis Parku bude sloužit zákazníkům napříč celou střední Evropou

Po 11 měsících přípravy společnost Tesco ve spolupráci s partnery Prologis a DHL otevřela nové distribuční centrum v Gáňi poblíž Galanty na Slovensku. Moderní distribuční centrum o rozloze 146 500 m2 je největším a nejmodernějším Tesco distribučním centrem ve střední Evropě, zároveň je i třetím největším na světě a bude nejdůležitějším logistickým centrem Tesco ve střední Evropě.

„Naše nové distribuční centrum v Galanta-Gáň je důkazem našeho odhodlání rozvíjet naše podnikání v celé střední Evropě. Bez moderních distribučních center, jako jsou tato a bez odhodlání našich týmů, které zde pracují, bychom zkrátka nemohli naplnit své poslání přinášet našim zákazníkům každý den něco navíc, “ řekl Matt Simister, generální ředitel Tesco pro střední Evropu.

V novém distribučním centru se budou skladovat trvanlivé potraviny, spotřební zboží a oděvy a distribuovat tyto produkty na Slovensko, Polsko, do Maďarska a do České republiky. Oblečení módní značky  F&F  bude distribuováno z Galanty nejen do zemí střední Evropy, ale i do zemí svých franšízových oděvních partnerů po celém světě (jako jsou např. Spojené státy, Saúdská Arábie, atd.).

Tím, že společnost Tesco umožní účinně distribuovat produkty, může distribuční centrum nabídnout zákazníkům společnosti Tesco širší výběr výrobků, což si zákazníci přejí, ale za cenu, kterou si mohou dovolit všichni. Díky efektivní distribuci mohou zákazníci nakupovat to, co chtějí, v době, kdy chtějí, a to kdykoli.

Otevřením nového distribučního centra bude společnost Tesco schopna také zlepšit dostupnost produktů pro své zákazníky ve všech prodejnách a zároveň nabídnout lepší sortiment v menších prodejnách v České republice. Nové centrum umožní dodávat výrobky v přesnějším množství, což zjednoduší jejich doplňování a výrazně sníží zásoby.

Integrace spotřebního zboží, oděvů a trvanlivých potravin zjednoduší distribuční síť a zároveň zvýší efektivitu a kvůli menšímu počtu kilometrů sníží také emise uhlíku, které budou mít významný pozitivní dopad na životní prostředí. 

 Tesco distribuční centru v Galanta – Gáň:

  • Největší distribuční centrum Tesco ve střední Evropě, třetí největší Tesco distribuční centrum na světě
  • Rozloha: 146.500 m2 (z toho nová hala 55.000 m2)
  • Počet zaměstnanců: 1200 osob
  • Zásobované země: Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Polsko (veškeré zboží) a více než 20 zemí světa (módní značka F&F)
  • Distribuované zboží: trvanlivé potraviny, oděvy a spotřební zboží

 

Zdroj: Tesco Stores ČR

Foto: Tesco Stores ČR, Prologis

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010