Costa Coffee se stal nejlepším kavárenským řetězcem Evropy

Britský kavárenský řetězec Costa Coffee, jehož kavárny můžeme navštívit i v České republice, dosáhl největšího možného úspěchu v oblasti evropského kavárenského sektoru. Na soutěži Allegra European Coffee Awards 2016 získal ocenění „Nejlepší kavárenský řetězec Evropy”. 

Costa Coffee_1

Již po deváté proběhlo koncem listopadu Evropské kávové symposium Allegra (Allegra European Coffee Symposium). Jedná se o nejprestižnější ocenění podniků v evropském kavárenském průmyslu. Odměněny bývají nejen společnosti, ale i jednotlivci, kteří učinili nejvýznamnější pokroky v rámci evropských kaváren a občerstvení na bázi food to go market. O vítězích rozhodují svým hlasováním kávoví experti z celé Evropy.

Letos se setkání konalo v Budapešti a zúčastnilo se ho více než 400 ředitelů a top manažerů evropských kavárenských řetězců a kaváren. Celkovým vítězem – tedy nejlepším kavárenským řetězcem Evropy – se stal Costa Coffee. Kavárenský řetězec Costa Coffee získal tuto cenu již počtvrté.

Costa - logo

Ocenění je pro nás obrovským úspěchem. Nejenže jsme vyhráli kategorii o Nejlepší kavárenský řetězec střední a východní Evropy, ale také jsme si odnesli hlavní cenu večera – „Best Coffee Chain Europe“. Podařilo se nám porazit takové konkurenty, jako jsou např.  Caffe Nero a Starbucks,“ pochvaluje si úspěch Robert King, generální ředitel Costa Coffee Europe Franchise. „Tato ocenění jsou skvělým výsledkem nejen našich franšízových partnerů, kteří už mnoho let pracují tvrdě a s odhodláním, ale i Costa týmů, které je v jejich práci podporují. Dalšími klíči k úspěchu jsou vášeň a energie našich baristů, obchodních partnerů a samozřejmě také zájem zákazníků o opravdu kvalitní kávu.“

V České republice vlastní licenci Costa Coffee společnost Lagardére Travel Retail, a. s. Mezinárodní řetězec kaváren v italském stylu otevřel svoji první pobočku v ČR v listopadu 2008 v pražském obchodním centru Atrium Flora. Značka u nás neustále expanduje. Letos bylo otevřeno 6 nových kaváren. V současnosti je v ČR celkem 37 poboček. Ty se nachází nejen v Praze, kde jejich počet dosáhl 28, ale také v Brně, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Liberci, Teplicích a Hradci Králové.

 

Zdroj a foto: Costa Coffee

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010