Ahold zkouší technologickou novinku pro rychlý nákup

Ahold Delhaize pokračuje i v roce 2018 v představování technologických inovací. Společnost, která v Česku provozuje obchody Albert, začala v Nizozemsku testovat nový systém nakupování „Tap to go“. Novinka umožňuje zákazníkům rychle a pohodlně nakoupit i zaplatit, aniž by museli projít pokladnou. Nizozemský supermarket Albert Heijn zahájil půlroční testovací provoz této inovace na konci loňského roku.

Technologie „Tap to go“ ještě více usnadní nakupování. Inovace ušetří zákazníkům čas, který běžně tráví překládáním zboží na pokladní pás a do tašek.

„V Nizozemsku testujeme, kam by se do budoucna mohlo vyvíjet nakupování potravin v kamenných obchodech. Moderní technologie se rychle vyvíjejí, stejně jako potřeby našich zákazníků, kterým chceme vycházet vstříc. Inovace ´Tap to go´ přináší rychlé, snadné a pohodlné nakupování,“ říká Jan-Willem Dockheer, ředitel formátu Albert Heijn to go.

Novinka umožňuje bezhotovostní zakoupení výrobků bez nutnosti skenování a procházení pokladní zónou. Systém je založen na zákaznické kartě propojené s bankovním účtem daného zákazníka. Kartu nakupující přiloží k elektronické cenovce zvoleného zboží, které si může uložit rovnou do tašky či kabelky. Ukončení nákupu pak jen stačí potvrdit v mobilní aplikaci pro dokončení platby. Ta automaticky proběhne do 10 minut.

Po šesti měsících testovacího provozu dojde k vyhodnocení, které rozhodne o dalším rozšíření nové technologie. Snazšímu užívání a rychlejšímu rozšíření by mělo přispět plné nahrazení zákaznické karty aplikací v chytrém telefonu.

 

Na konci loňského roku začala společnost Ahold Delhaize testovat další z řady technických inovací, robota Martyho. Jde o test další z řady novinek, která vylepší zákazníkům nakupování a usnadní chod prodejen. Robot Marty totiž kontroluje nejen dostupnost zboží v regálech, ale také čistotu prodejny. Ahold Delhaize robota uvedla v život v jedné ze svých prodejen Giant Food v USA v Pensylvánii, kde se inovace setkala s nadšeným ohlasem zákazníků, kteří si s místním robotem pořizují selfie.

 

Zdroj a foto: Ahold

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010