Výbava pro prvňáčka letos vyjde nejméně na 1 600 korun, stejně jako vloni

Společnost Česká distribuční, která doručuje akční letáky obchodních řetězců, zpracovala analýzu nabídky školních potřeb, která se pravidelně objevuje ve druhé polovině prázdnin. V letácích je letos nebývalá nabídka speciálních výrobků s ergonomickými prvky. Průměrná sleva, kterou letos řetězce na výbavu pro školáky v letácích nabízejí, dosahuje stejně jako v loňském roce 31 %.

„Zatímco v předchozích letech se to v letácích hemžilo pohádkovými postavičkami nebo elektronikou, letos řetězce sází na speciální potřeby dětí. Deset procent z produktů nabízených v letácích se snaží dětem usnadnit nástup do lavic,“ řekl Petr Sikora, ředitel společnosti Česká distribuční. V nabídce jsou ergonomické psací potřeby, výbava pro leváky, logopedické pomůcky, zábavné elektronické tužky nebo stíratelný sešit umožňující opětovný nácvik psaní. Již tradičně je doplňuje široký výběr ergonomických batohů a aktovek.

Letáky vysvětlují, jak vybrat správné pero

Nabídka produktů je široká a není snadné se v ní zorientovat. Řetězce proto letáky využívají jako edukativní materiál, v němž rodičům vysvětlují, pro jaké potřeby se které produkty hodí. Rodiče tak mohou snadno porovnat nabídku a vybrat svému dítěti odpovídající pera nebo tužky. To je důležité hlavně na prvním stupni.

„Letáky jsou pro obchodníky skvělý nástroj pro budování vztahu se zákazníkem a prezentaci šíře nabídky. Skoro 60 procent lidí totiž v letácích hledá inspiraci, informace o produktech a návody na jejich využití,“ řekl Petr Sikora. „Jsem rád, že řetězce pochopily, že letáky nemusí být jen o slevách, ale že prostřednictvím nich mohou zákazníkům předávat důležité informace.“

Základní výbava letos nezdražila

„Každoročně porovnáváme nabídku základních potřeb pro prvňáčky. Cena modelové výbavy zůstala téměř stejná jako vloni,“ popisuje vývoj trhu Petr Sikora. Jak vyplynulo z analýzy, díky výběru zboží z letáků mohou rodiče na základní školní výbavě pro prvňáčka ušetřit 41 % a zaplatit tak jen 1 613 Kč. Oproti loňsku podražily sešity A4 a boxy, do kterých je možné tyto sešity uložit. Naopak zlevnily základní psací potřeby. Nejdražší položkou zůstává pořízení aktovky. V nabídce jsou batohy již od tří set korun, ty jsou ale vhodné spíš na volný čas. Je třeba si uvědomit, že zejména děti na prvním stupni nosí na zádech i pětinu vlastní váhy a ničí si záda. Ergonomické brašny před slevou často stojí přes dva tisíce korun, díky letáku na nich však rodiče mohou letos ušetřit až 800 korun.

Zdroj: Česká distribuční

Foto: kupi.cz. pixabay.com

Koláž: redakce

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010