Vejce z letáku jsou letos před Velikonoci o 12 % levnější než vloni

Cena čerstvých slepičích vajec v akčních letácích před Velikonoci dosahuje průměrně 2,50 Kč za kus, ještě před rokem přitom činila 2,84 Kč. Průměrná sleva na vejce činí letos 37 %. Vyplývá to z tradiční velikonoční analýzy provedené společností Česká distribuční, která doručuje akční letáky obchodních řetězců.

Letos obchodní řetězce promovaly velikonoční vajíčka výrazněji než vloni. Zatímco běžné ceny vajec stagnují na ceně okolo 3,70 Kč za kus, v akci lze vajíčko pořídit už za 2 koruny.

Nakupovat na Velikonoce podle letáků se letos vyplatí. V letákových akcích jsou k mání i nejžádanější bílá vejce, a to od 2 korun za kus,“ říká Petr Sikora, ředitel České distribuční, která letáky analyzuje pravidelně. „Akční nabídka je nebývale pestrá – kromě čerstvých slepičích vajec řetězce do předvelikonočních akcí zařadily také vejce křepelčí a barvená vejce uvařená natvrdo,“ vyjmenovává Sikora.

Křepelčí vajíčka vyjdou v akci průměrně na 2,50 Kč za kus, vejce natvrdo pak na pětikorunu.

Průměrná cena čerstvých slepičích vajec před slevou byla 3,68 Kč za kus, což je podobně jako vloni před Velikonoci, kdy činila 3,66 korun. Cena po slevě ale letos v průměru činila 2,50 Kč na kus, tedy o 12 % méně než v roce 2017 (2,84 Kč/kus). Akční ceny vajec se tak dostaly zhruba na úroveň roku 2014. Nejvýhodnější jsou velká balení po 30 kusech, v nichž vajíčka vyjdou na 2,16 koruny za kus. Nejčastěji jsou promována vejce velikosti M, s průměrnou cenou 2,43 korun za kus. Menší vajíčka velikosti S jsou v průměru za 2 koruny, velká vajíčka velikosti L za 3 koruny za kus.

Česká distribuční analyzovala akční letáky sedmi největších tuzemských nákupních řetězců, platné ve druhé polovině března.

 

Zdroj: Česká distribuční

Foto: pixabay.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010