V Kauflandu si pohodlně nakoupí i vozíčkáři

Nákupní řetězec Kaufland zahájil ke konci roku v České republice nový projekt, umožňující tělesně postiženým zákazníkům zjednodušení jejich nákupu v jejich prodejnách. Postupně budou do všech republikových prodejen Kaufland dodány nové speciální nákupní vozíky zaměřené přímo na zákazníky pohybují se na invalidním vozíku.

Tento nákupní vozík je vyroben a přizpůsoben k tomu, aby se mohl jednoduchým způsobem připojit k zákazníkově invalidnímu vozíku. Svojí velikostí i tvarem plně odpovídá potřebám člověka upoutaného na vozík – tedy bere v úvahu jeho omezené možnosti dosahu a vylepšuje mu manipulaci s nakupovanými potravinami.

Společnost Kaufland konzultovala technické provedení speciálního nákupního vozíku s klienty i terapeuty Centra Paraple. Po odstranění drobných konstrukčních nedostatků následně klienti Centra Paraple úspěšně testovali nákup s tímto nákupním vozíkem v prodejně Kauflandu v Třeboni, která byla první prodejnou, ve které byl tento speciální vozík instalován.

vozík Kaufland

Michael Šperl, vedoucí oddělení mediálního marketingu a distribuce uvádí, že v současné době jsou tyto vozíky již k dispozici ve 27 jejich prodejnách a všechny prodejny v republice se vozíku dočkají již na jaře tohoto roku.

Společnost Kaufland Česká republika již několik let spolupracuje s organizací Centrum Paraple, které pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy zvládnout těžkou situaci a vrátit se plnohodnotně zpátky do života.

Zdroj: www.splnene-prani.cz/

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010