Zákazníci v obchodech Albert darovali do Národní potravinové sbírky téměř 24 tun potravin

Více než tři desítky hypermarketů Albert ve všech krajích České republiky se již počtvrté zapojily do Národní potravinové sbírky, která se konala v sobotu 12. listopadu. Akce se snaží upozornit na problematiku plýtvání potravinami a zároveň pomoci lidem, kteří se potýkají s jejich nedostatkem. Právě k těm se nyní dostane téměř 24 tun potravin, které zákazníci darovali v obchodech Albert, kde se do potravinové sbírky jako dobrovolník zapojil také ministr zemědělství Marian Jurečka.

Zákazníci 31 hypermarketů Albert po celém Česku mohli v sobotu 12. listopadu v rámci čtvrtého ročníku Národní potravinové sbírky darovat trvanlivé potraviny do speciálně označených nákupních vozíků. Takto vybrané potravinové dary se nyní prostřednictvím potravinových bank dostanou k potřebným, nejčastěji matkám s dětmi v azylových domech, seniorům, rodinám v tísni nebo lidem s handicapem.

Máme velkou radost, že Národní potravinová sbírka se již počtvrté setkala s velkým zájmem a ohlasem lidí. Poděkování patří zejména našim zákazníkům, kteří v prodejnách Albert darovali 23 650 kilogramů potravin, což je o více než tun a půl více než v loňském roce, ale také kolegům a všem dobrovolníkům, jež se podíleli na úspěšném průběhu sbírky,“ říká Barbora Vanko, mluvčí obchodního řetězce Albert.

Akce se i letos konala pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky. Samotný ministr resortu Marian Jurečka se do Národní potravinové sbírky aktivně zapojil nejen v roli nakupujícího zákazníka, ale také jako dobrovolník v hypermarketu Albert v obchodním centru na pražském Pankráci.

Organizátorem Národní potravinové sbírky je platforma Byznys pro společnost. Zájem o akci od jejího vzniku v roce 2013 stále roste. Vybrané potraviny vždy pomáhají v místě darování, lidé tak mohou pomoci potřebným ve svém okolí. Potraviny putují prostřednictvím potravinových bank, kterých je v České republice aktuálně čtrnáct, do jednotlivých charitativních organizací.

Maloobchodní řetězec Albert spolupracuje s Federací potravinových bank od roku 2012. Desítky hypermarketů pravidelně v průběhu celého roku darují neprodané potraviny lokálním pobočkám. S rozšiřováním potravinových bank do dalších regionů roste i počet darujících obchodů. V roce 2015 činila nákupní hodnota darovaných potravin z prodejen Albert přes 6 milionů korun.

 

Zdroj a foto: Albert

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010