Vítězi Pilsner Urquell Master Bartender 2017 už pomalu končí úřadování

Vítěz soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017 Miroslav Štych včera načepoval první půllitry piva Pilsner Urquell, vyrobeného po letošním rozšíření varny a uzrálého v nových cylindrokonických tancích. Za účasti staršího obchodního sládka Plzeňského Prazdroje Václava Berky se tak stalo v restauraci Lékárna, na plzeňském Náměstí Republiky, kamžto sudy dovezla formanka s koňmi. 

Kdo jiný, než nejlepší výčepní loňského roku by měl toto pivo načepovat poprvé,“ komentuje starší obchodní sládek Václav Berka, který pivo v pondělí v pivovaru degustoval a odsouhlasil, že chuť a kvalita Pilsner Urquell se nemění ani po 176 letech a že pivo může být distribuováno spotřebitelům.

Naražení sudu je jednou z posledních slavnostních aktivit Miroslava Štycha v roli nejlepšího výčepního plzeňského piva, zanedlouho totiž bude vyhlášen vítěz Pilsner Urquell Master Bartender pro rok 2018.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je už tradicí a výrazně přispívá ke zvyšování úrovně čepovaného piva, obnovuje hrdost na tuto profesi a motivuje výčepní k co nejlepší práci. Ať už jde o péči o půllitry, způsob čepování, ale také třeba jednání s hosty, které rovněž posuzujeme. Na srpnové finále jsme již vybrali z úvodních kol, kterých se v květnu a červnu zúčastnilo 250 soutěžících, 22 finalistů z ČR a 8 ze SR. A rok od roku jsou lepší a lepší,“ dodává Václav Berka.

Vítěz letošního klání Pilsner Urquell Master Bartender bude slavnostně oznámen 16. srpna v Plzni.

 

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Foto: Plzen.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010