Unikátní koncept Centra Chodov The Designer Gallery otevřel fyzickou galerii

The Designer Gallery, inovativní koncept Centra si pro své návštěvníky připravila novinku – ve svých prostorách otevřela fyzickou galerii. Uváděné expozice budou zaměřené výhradně na módu s důrazem na českou lokální scénu. Jako první zde od 23. května představuje svou audiovizuální instalaci Jakub Jahn, známý dokumentarista zaměřující se především na módní video.

Úvodní autorskou výstavu v The Designer Gallery, jež nese název #COVERSTAR, připravil Jakub Jahn ve spolupráci s časopisem Marie Claire. Expozice zachycuje na sedmi synchronizovaných televizorech Samsung stejný počet inspirativních českých a slovenských žen, jako jsou Simona Krainová, Anna Kameníková, Judit Bardós, Lenny či Zuzana Stráská. Portréty byly pořízeny při focení výroční edice magazínu Marie Claire a všechny ženy mají styling z kolekce DIOR Resort SS18.

„Během natáčení jsme kombinovali dokumentární postupy se stylizovanými záběry, neodmyslitelnou součástí finální instalace je zvuk studiového blesku a pokyny fotografa. Návštěvník výstavy tak má unikátní možnost stát se součástí profesionálního photoshootu a pozorovat modelky v jakémsi křehkém mezičase, kdy se rodí krásné fashion fotografie,” upřesňuje Jakub Jahn. „Nejde ale jenom o krásu a módu, výstava by měla ženy a dívky inspirovat a ukázat jim, že i ony mohou být jednou na titulních stránkách magazínů,“ dodává umělec.

Módní destinaci The Designer Gallery jsme otevírali s vizí, že se stane prostorem vhodným pro pořádání pravidelných akcí, jako jsou workshopy či instalace podobné této. Proto nás velmi těší, že můžeme v galerii představit první autorskou výstavou, navíc když hlavními tvářemi jsou krásné a inspirativní ženy z řad českých osobností. Věříme, že novinka osloví všechny milovníky módy a budou na ni pozitivně reagovat,“ uvedla Marcela Hrdličková, ředitelka Centra Chodov.

Zóna The Designer Gallery vznikla v rámci rozšíření Centra Chodov s cílem posunout zážitek z nakupování na novou úroveň a uspokojit i ty nejnáročnější klienty, pro které je móda důležitou součástí životního stylu. Své místo zde mají zejména prémiové lokální i mezinárodní značky, jež jsou lidem známé spíše z nákupních tříd či ateliérů v centru Prahy. Mimo jiné přináší návštěvníkům originální prostředí a nabízí inspiraci v podobě módních instalací, pop-upů, limitovaných kolekcí, pravidelných akcí a workshopů, a to vše doplňují zajímavé služby. Zóna odráží a podporuje současná témata, jakými jsou udržitelná móda či lokální tvorba ready to wear kolekcí českých návrhářů.

 

Zdroj a foto: Unibail-Rodamco

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010