Sládci spojili do světlého ležáku chuť šesti druhů chmele

Pro nevšední zážitky nemusí milovníci pivních specialit nikam cestovat, stačí se podívat, jaké novinky nabízí na čepu hospody zapojené do programu Plzeňského Prazdroje Volba sládků. V listopadu si mohou vychutnat světlý ležák s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma, vyrobený ze šesti druhů chmele v pivovaru Radegast.

Hojně chmelený ležák ze šesti druhů chmele od pivovaru Radegast připomíná piva stylu IPA s tím rozdílem, že při jeho vaření se využívají kvasinky spodního kvašení a proces ležení zajišťuje lehčí, jasnější tělo piva. Sládci použili při vaření šest druhů chmele a tři druhy sladů. Pivo získalo své výrazné chmelové aroma díky chmelení za studena.

„Listopadový ležák ze šesti druhů chmele nabízí plnou chuť poctivého ležáku, s výraznou hořkostí a chmelovým aroma rozšířeným o pro standardní ležák trochu nezvyklou, ale velmi příjemnou vůni citrusových plodů. Nejlepší je čepovat ho najednou, maximálně nadvakrát, tak aby se všechny aromatické látky pomalu uvolňovaly až při jeho samotné konzumaci a pivař si je mohl náležitě vychutnat,“ doporučuje obchodní sládek Zdeněk Baszczynski, který je vyfocen na profilové fotografii tohoto článku.

Originální chuťový zážitek může  ještě zvýraznit správný výběr pokrmů, které podtrhnou právě hořkou chmelovou chuť s ovocnými tóny. Hodí se výrazné zrající sýry nebo čokoládovo-karamelové a ovocné moučníky.

volba sládků

Volba sládků, je úspěšný program Plzeňského Prazdroje, který druhým rokem nabízí všem milovníkům tradičního plzeňského piva každý měsíc jedno unikátní čepované pivo v jejich oblíbené hospodě či restauraci. Cílem je dát zákazníkům možnost ochutnat pivo neobvyklého typu či chuti při zachování vysoké kvality čepovaného piva i úrovně servírování a nabídnout jim tak nevšední zážitek.

Do Volby sládků je zapojeno na 1000 provozoven po celé zemi. Seznam vybraných hospod i více informací o Volbě sládků najdou pivní fanoušci zde.

 

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010