SIKO letos investuje přes 300 milionů korun a otevírá novou firemní centrálu postavenou jako rodinnou kancelář

Jako součást letošních investic v celkové výši 500 mil. Kč, SIKO otevírá v Čimelicích novou administrativní budovu o celkové ploše 2 400 m² na jediném patře. V přízemí je otevřena zcela nová prodejna pro všechny zákazníky, se zaměřením na dokonale sladěné originální styly kuchyní i koupelen. Letošní novinkou je mj. Skandinávský styl, kdy vystavená koupelna i kuchyně v tomto stylu byla nafocena a použita na titulku katalogů SIKO. V nové prodejně je také prezentace technologických vychytávek, které se pomalu stávají standardem moderních domácností. Slavnostní otevření proběhlo právě dnes.

Původně jsme chtěli rekonstruovat původní prostory, ale pak jsme se rozhodli pro radikální řešení: postavit zcela novou budovu. Přizvali jsme renomované architekty z Atelieru Kunc a společně se rozhodli postavit centrálu jako rodinnou kancelář,“ říká generální ředitel SIKO Tomáš Vala.

SIKO si dalo za cíl postavit kancelářskou budovu tak, aby byla nejen sídlem firmy či inspirací pro všechny, kteří chtějí kuchyň a koupelnu vyjadřující jejich osobnost, ale také místem, které bude přirozenou součástí obce Čimelice a cílem procházek a zábavy. Proto bude součástí komplexu i dětské hřiště.

Budova je postavena v nízkoenergetickém standardu, aby minimalizovala uhlíkovou stopu firmy. Důležitou koncepcí je fungování na „společném patře“, které umožňuje sociální propojení jednotlivých oddělení a podporu týmové práce i kreativity. Na druhou stranu to nebude klasický „open space“ a velký důraz je kladen na potřeby jednotlivých oddělení. Myslí se i na možnost relaxace – např. několik samoobslužných „kaváren“ pro neformální jednání, odpočinkové zóny, call-boxy, otevřené atrium atd. Novinkou je také jídelna s letní terasou.

Výstavba stála přes 300 mil. Kč a je součástí celkové modernizace Sika tak, aby zákazníci mohli využívat možností, které přináší 21. století. Proto je součástí centrály i prodejna o velikosti 1 650 m2, kde najdete speciální expozice moderních technologií, jako jsou chytré toalety, které můžete ovládat aplikací z mobilu, ukázky moderních vodovodních baterií, které umí například i vytvářet perlivou vodu nebo z nich teče rovnou horká voda např. na čaj a mnoho dalších inovací. Součástí nového zákaznického přístupu jsou také projektoví konzultanti, kteří zákazníkům na míru připraví koupelnu, kuchyni nebo obojí v jednotném stylu, zkoordinují a zajistí vše potřebné, jsou zákazníkovou pravou rukou po celou dobu řešení jeho projektu, jako jeden kontaktní bod.

Zdroj a foto: SIKO KOUPELNY

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010