Seznam.cz testuje v beta verzi novou službu Seznam Jede

Česká internetová jednička, společnost Seznam.cz, spustilo v pondělí 5. února v beta verzi novou službu nazvanou Seznam Jede. Jejím cílem je umožnit lidem vybírat a sdílet zajímavý obsah, který bude přístupný i ostatním uživatelům.

Do služby Seznam Jede může kdokoli vložit odkaz na obsah, který mu přijde vtipný, zajímavý nebo inspirativní a chce se o něj podělit s dalšími uživateli na internetu. Pro vložení příspěvku je potřeba se přihlásit skrze účet na Seznamu, číst příspěvky může kdokoli bez nutnosti registrace.

V loňském roce jsme na domovské stránce zavedli rubriku Další články z českého internetu, kde se objevuje obsah tuzemských vydavatelství a mediálních domů. Služba Seznam Jede by nám měla dodat obsah, na který dnes nedosáhneme. Uvidíme, zda půjde o seriózní články, videa z YouTube nebo o animované kočky,“ vysvětluje důvody spuštění Marek Vacek, produktový manažer domovské stránky Seznam.cz, a dodává, že internetová jednička se chce tímto způsobem dozvědět o obsahu, který lidi aktuálně zajímá a hýbe internetem.

Seznam.cz bude nyní službu několik měsíců testovat a následně rozhodne, jaký bude její další osud.

S napětím očekáváme, jak na Seznam Jede lidé zareagují. V zahraničí jsou podobné servery velmi populární, ale v Česku se jedná o novinku, na jejíž používání si uživatelé budou muset zvyknout,“ říká Vacek. „Jsme sami zvědaví, co bude lidi zajímat a jaká témata budou mít největší odezvu. Seznam Jede totiž umožňuje vkládat všechny odkazy s výjimkou těch, které šíří nelegální, podvodný nebo erotický obsah,“ uzavírá Marek Vacek.

Zdroj a foto: Seznam.cz