Rohlík.cz jako první obchod v České republice zavedl „bezplastovou uličku“

Svět se potýká s hromadícím se množstvím plastového odpadu, jehož produkce dramaticky stoupá. Stále více řetězců a supermarketů po celém světě se proto zavazuje vyřadit z prodeje jednorázové plastové výrobky, jako jsou příbory, talíře či brčka. Mezi prvními v České republice bude supermarket Rohlík.cz, který se plastových výrobků zbaví již do konce roku 2018. Koncem srpna navíc největší online obchod s potravinami zavedl „bezplastovou uličku“.

„Naši zákazníci, pro něž je ekologie stejně zásadním tématem jako pro nás, mohou během nákupu jedním kliknutím zapnout filtr „bez plastového obalu“. Ten jim vybere pouze produkty, které nejsou baleny do plastů,“ říká zakladatel Rohlík.cz Tomáš Čupr.

Rohlík.cz je dlouhodobě firmou, pro kterou je ekologická zodpovědnost jednou z priorit. Svůj sortiment proto největší český online supermarket také aktuálně rozšiřuje o dřevěné a papírové kelímky, tácky či příbory, jimiž nahrazuje plast. Ten v jeho nabídce zůstane pouze do vyprodání zásob. Do prodeje zavádí také rozložitelné sáčky a pytle na odpadky či ekologicky rozložitelné dětské pleny a drogerii ve 100% recyklovaných obalech.

V současné době pouze přibližně 6 % všech obalů použitých v Evropě připadá na recyklovatelné plasty. Rohlík.cz proto již delší dobu experimentuje s ekologicky rozložitelnými obaly. Například své produkty Rohlík.cz Vinohradská šunka nejvyšší jakosti či Rohlík.cz Krůtí šunka nejvyšší jakosti balí výhradně do obalů z ekologického FSC (Forest Stewardship Council) papíru, za jehož větší používání se zasazuje i organizace Greenpeace.

Dlouhodobě pak společnost veškeré nákupy svým zákazníkům doručuje v taškách z FSC papíru. Přitom se navíc snaží snižovat jejich množství v oběhu a zákazníkům nabízí i jejich následný odvoz a recyklaci. „V některých ohledech jsme však limitováni i stávajícími předpisy, které stanovují, že určité typy produktů musí být do tašek baleny odděleně. Proto často nemůžeme nákup přivézt pouze v jedné tašce, i když by se do ní třeba vešel. Legislativa nám to nedovoluje,“ vysvětluje dále Tomáš Čupr.

 

Zdroj a foto: Rohlík.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010