Na projekt Nezastavitelní se vybralo přes 1,4 milionu korun

V sobotu na závodě Birell Grand Prix byl slavnostně zakončen letošní ročník projektu Nezastavitelní. Projekt, který pomáhá hendikepovaným k návratu do aktivního sportovního života, se uskutečnil už popáté. Vybraná částka je určena na pořízení sportovních pomůcek pro 21 účastníků, což je dosud nejvyšší počet v jednom ročníku.

Birell v průběhu léta postavil na turisticky atraktivních místech v České republice i na Slovensku Birell brány, za každého, kdo bránou prošel, proběhl nebo projel, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun.

Letos byly Birell brány umístěny v Česku na celkem sedmi lokalitách, včetně závodu Birell Grand Prix, který se uskutečnil v sobotu 8. září. Při slavnostním vyhlášení výsledků závodu také zástupci Plzeňského Prazdroje předali šek na 1 437 800 Kč. Peníze jsou určeny na nákup sportovních pomůcek pro 21 Nezastavitelných, které vybrala z přihlášených odborná porota pod vedením ambasadora projektu Jiřího Ježka. Hendikepovaní tak díky projektu získají sportovní pomůcky, které jim pomohou vrátit se k oblíbenému sportu a užívat si jej naplno.

Mám velkou radost z toho, že se nám letos podařilo vybrat rekordní částku a podpořit celkem 21 Nezastavitelných sportovními pomůckami, které jim umožní sportovat naplno. Každý z Nezastavitelných má vlastní silný příběh, ale všechny spojuje velké odhodlání a neústupnost. A to je něco, co nás inspiruje všechny,“ říká Veronika Hořáková, marketingová manažerka značky Birell.

Z výtěžku akce získají Nezastavitelní sportovní pomůcky, jako je například handbike, monoski, speciálně upravená kola nebo třeba hrací stůl na tenis zrakově postižených.

Závodu Birell Grand Prix i slavnostního vyhlášení se aktivně účastnili dva Nezastavitelní. Patrik Valas při úrazu na šachtě přišel o pravou ruku, přesto zůstal vášnivým cyklistou, ale hraje třeba i tenis nebo badminton.

Děkuji všem, kteří se do projektu zapojili a mám velkou radost, že získám pomůcku, která mi usnadní jízdu na kole. Rád dělám věci naplno, ať už jde o cyklistiku, nebo o dnešní běh,“ říká Patrik Valas.

Druhým běžcem je slovenský závodník Pavol Kéri, který přišel před 12 lety o zrak při autonehodě. Jeho nadšení pro běh je ale srovnatelné s profesionálními závodníky. „Vždycky lidem říkám, že se nemají nikdy vzdávat, za žádnou cenu. A platí to i pro běh – každá vteřina, o kterou zlepším svůj výkon, se počítá,“ svěřil se Pavol Kéri.

Lidé také mohou přispívat na konto Nezastavitelných celoročně finančním příspěvkem speciální účet Konta Bariéry, nebo nákupem dárkových předmětů na e-shopu. Další podrobnosti o projektu naleznete na webu akce.

 

Nezastavitelní 2018 v číslech:

  • 1 437 800 – Celková částka získaná pro projekt Nezastavitelní v ČR a SR
  • 21 – Počet letošních Nezastavitelných v ČR a SR
  • 59 – Celkem Nezastavitelných, kterým Birell pomohl za posledních 5 let existence projektu
  • 4,8 mil Kč – Hodnota poskytnutých speciálních pomůcek.

 

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

 

 

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010