Pardubické a hradecké hospody oslaví 174leté výročí plzeňského piva

Už 174 let uplynulo ode dne, kdy sládek Josef Groll uvařil první várku plzeňského ležáku a založil tak zcela novou pivní kategorii spodně kvašených piv „pils“. Tohle významné výročí připomene v pátek ve 2 pardubických hospodách historický koňský povoz v čele s poslední českou formankou a plzeňským sládkem. Ti přivezou na voze do hospod speciální pivní várku nefiltrovaného ležáku v dubových pivovarských sudech.

Oslava 174. narozenin piva Pilsner Urquell začala v sobotu 1. října tradičním plzeňským Pilsner Festem, který odstartoval další místní oslavy po celé republice. Historické výročí se bude slavit až do listopadu ve více než 30 vybraných hospodách ve 12 českých městech. O pražských oslavách jsme psali zde.

V tomto týdnu ožijí na jeden večer dobovou pivní atmosférou i 2 hospody v Pardubicích a další dvě v Hradci Králové. I jejich návštěvníci budou moci ochutnat Pilsner Urquell v jeho nefiltrované podobě z ručně vyráběného dubového sudu.

Atmosféru jako v roce 1842 si mohou zájemci v Hradci Králové zažít už dnes,  27. října,  v hradecké restauraci Na Hradě od 18 hodin a od 20 hodin v restauraci U Lva.

V Pardubicích tyto akce probíhají o den později, tedy v pátek 28. října od 18 hodin v restauraci St. Patrick a od 20 hodin v P.U.O.R. Plzeňka.

 

 

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010