Na úspěšnou návštěvnickou sezonu naváže Prazdroj řadou zajímavých podzimních akcí

Téměř 400 tisíc lidí navštívilo letos do konce srpna trasu pivovaru Plzeňský Prazdroj, Pivovarské muzeum v Plzni, Plzeňské historické podzemí a další doprovodné programy a akce v Plzeňském Prazdroji.

Podle statistik agentury Czech Tourism jsou prohlídkové trasy Plzeňského Prazdroje šestou nejvyhledávanější turistickou destinací v ČR a letos opět obhájily prestižní Certifikát výjimečnosti (Certificate of Excellence), který uděluje největší světový cestovatelský portál – TripAdvisor. Úspěšným létem však sezona pro pivovar nekončí, do konce roku ožije celou řadou zajímavých akcí.

Pivovar Plzeňský Prazdroj a Pivovarské muzeum v Plzni jsou unikátní destinací, kterou navštěvují milovníci piva a historie z celého světa. Certifikát výjimečnosti je významné ocenění, které udělují samotní návštěvníci na základě vlastní zkušenosti a spokojenosti, a trasy Plzeňského Prazdroje získaly Certifikát výjimečnosti v každém ze šesti doposud konaných ročníků. Toto ocenění nám zároveň přivádí další návštěvníky, kteří se o našich trasách dozvědí právě díky skvělým hodnocením z portálu TripAdvisor,“ vysvětluje Rudolf Šlehofer, manažer turismu a tradice Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj připravil na léto řadu zajímavých akcí, které vyvrcholily prázdninovým hudebním festivalem s názvem Léto v Prazdroji. Letošní, již 13. ročník, přivedl na nádvoří pivovaru více než 22 tisíc lidí.

Pivovar i na podzim láká návštěvníky za kulturou, zábavou či poznáním:

  • Ve středu 28. září proběhne tradiční Svatováclavská vyjížďka motorek, která na nádvoří pivovaru přivede stovky motocyklů různých značek i jejich obdivovatele.
  • Sobota 1. října bude patřit oslavě narozenin piva Pilsner Urquell – Pilsner Fest oslaví již 174. výročí uvaření první várky plzeňského spodně kvašeného ležáku. Připraven je bohatý hudební a doprovodný program a také speciální prohlídky pivovaru, které návštěvníky zavedou mimo obvyklou prohlídkovou trasu.
  • Dne 4. října pořádá Plzeňský Prazdroj koncert v katedrále sv. Bartoloměje u příležitosti 174. výročí uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Navazuje tak na dlouhou tradici, kdy se právovárečníci a další významné osobnosti města scházely k oslavě zrození plzeňského piva.

Pivovarské muzeum v Plzni a Plzeňské historické podzemí nabídnou nové výstavy a cyklus workshopů Podzimní inspirace.

Konferenční a společenské centrum SECESE bude od listopadu do dubna hostit cyklus koncertů a vystoupení řady zajímavých hostů. Nebudou chybět cestovatelské přednášky, komediální vystoupení a mnoho dalšího. Program se nyní připravuje.

Podrobnosti o všech připravovaných akcích Plzeňského Prazdroje se zájemci mohou dozvědět zde.

 

Zdroj, foto a video: Plzeňský Prazdroj

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010