Můj Globus je chytrá aplikace sdílící nákupní seznam, která poradí i ušetří čas

Mobilní technologie zřejmě ovládnou další oblast našeho života – nákupy. Globus vyvinul aplikaci, která poprvé propojuje celý sortiment Globusu s mobilním telefonem a pomocí určení polohy a inovované verze Scan&Go provází zákazníka od první myšlenky na nákup v Globusu až po jeho odvoz domů. Aplikace má název Můj Globus a je čistě českou aplikací vyvíjenou přímo na míru tuzemským zákazníkům. 

Moderní technologie jsou Globusu vlastní. Už před pěti lety přinesl jako první retailový řetězec novinku Scan&Go, která bude nyní součástí mnohem komplexnější služby, tentokrát z mobilního prostředí.

„Mobilní aplikace Můj Globus má ambici být pro zákazníky a jejich rodiny společným nákupním zážitkem, stejně jako zcela praktickým pomocníkem. Od první myšlenky na nákup až po jeho zaplacení na pokladně zákazník využívá sdílený nákupní seznam propojený s akčním letákem, výhodami Globus Bonus a také s inovovanou Scan&Go. Podobně robustní mobilní řešení nákupu v Česku dosud nebylo,“ říká Bronislav Matyšek, jednatel Globusu.

Nejbližší budoucnost mobilní aplikace vidí Globus v propojení se službou Click&Go.

Přirozenou součástí aplikace bude možnost nakoupit v našem e-shopu, který jsme pilotně spustili minulý měsíc v hypermarketu na Zličíně,“ vysvětluje Bronislav Matyšek. Jde o službu, kde lze přes e-shop, kde lze vybírat z počtu tisíců položek, který se neustále zvyšuje, nakoupit a zboží lze vyzvednout na místě označené Click&Go v hypermarketu. Globus se bude o dalším konkrétním rozšiřování služby Click&Go společně s e-shopem rozhodovat v začátku příštího roku.

Nákup začíná už doma

Mobilní Aplikace Můj Globus je vymyšlena tak, aby pomohla s celým nákupním procesem. Jedním z taháků aplikace je totiž možnost sdíleného nákupního seznamu.

Během vývoje jsme se bavili s našimi zákazníky, a tak víme, že nákupní potřeba nevzniká najednou, ale postupně tím, jak rodina žije a zboží spotřebovává. V tom jim právě pomáhá sdílený nákupní seznam, kde si každý může přidat, co zrovna dochází a všichni členové rodiny o tom budou vědět,“ říká Jiří Budinský z Globusu.

Současně je aplikace průvodcem při nákupu v hypermarketu, umí totiž řadit zboží v nákupním seznamu podle toho, jak je umístěno v regálech. Tím zrychluje nákup a napomáhá tomu, aby zákazník nezapomněl něco ze seznamu nakoupit. Položky do nákupního seznamu lze doplnit jak písemně, tak i naskenováním EAN kódů zboží. Nákupní seznam také využívá personalizace a při vkládání položek na seznam nabízí produkty relevantní právě pro daného zákazníka. Současně se v aplikaci denně aktualizují ceny zboží a zákazníci tak mají okamžitý přehled. Ceny lze v aplikaci vyhledat nebo zjistit naskenováním EAN kódu konkrétního produktu.

Scan&Go v mobilu: dokonalý přehled o nákupu

Postup, jak s aplikací Můj Globus v mobilu:

  1. Stáhnout aplikaci (iOS, Android)
  2. Načíst kartu Globus Bonus a přihlásit se pomocí zaslaného kódu (jen jednou, aplikace v mobilu si pak už při dalších nákupech přihlášení pamatuje)
  3. Načíst QR kód Scan&Go, který je k dispozici jak u vstupu na nákupní plochu, tak i na vnitřních plochách v hypermarketu. Nová aplikace navíc umožní začít nakupovat jen na základě aktivovaných lokačních služeb a lze jí tak používat kdykoli po vstupu do prodejní zóny hypermarketu.
  4. Skenovat čárové kódy, nákup ideálně ukládat rovnou do tašky
  5. U pokladny naskenovat kód pro ukončení nákupu a zaplatit jako u standardního Scan&Go nákupu.

 

Můj Globus nabízí v tuto chvíli služby:

  • Nákupní seznam, který lze napsat, či vytvořit pomocí naskenování EAN kódů
  • Nákupní seznam lze sdílet s rodinou či přáteli, kteří mají staženou aplikaci
  • Scan&Go rozšířené o snadno přístupný nákupní seznam
  • Intuitivní přehled o akčním zboží a ceny odpovídající jednotlivým regionům
  • Věrnostní program Globus Bonus
  • Slevové kupony
  • Praktické informace o prodejnách, jako jsou ceny na čerpacích stanicích nebo denní menu v restauracích Globus

Skenery Scan&Go zůstávají

Aplikace je první volbou pro milovníky rychlého nakupování, které dosud reprezentovaly skenery Scan&Go. Těch má Globus v 15 hypermarketech 2 600 a k nim 81 Scan&Go pokladen. Službu v současnosti využívají lidé 25 000krát za měsíc na každém hypermarketu.

 

 

Zdroj a foto: Globus

 

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010