Léky a potraviny až domů již do dvou hodin od objednání díky unikátní spolupráci portálu Rohlík.cz a BENU Lékárny

Největší online prodejce potravin Rohlík.cz a přední lékárenský řetězec BENU začali spolupracovat. Od října si mohou zákazníci kromě běžného nákupu nechat dovézt domů také volně prodejné léky. Díky této spolupráci jde o první on-line supermarket, který tyto produkty v České republice pro e-shopovou lékárnu rozváží. Do dvou hodin od objednání na internetu jsou kurýři nemocnému zákazníkovi schopni přivézt například přípravky proti chřipce nakoupené v e-shopu lékárny a současně i ovoce zakoupené v supermarketu.

Propracovaná logistika s největší nabídkou kvalitních potravin a velká moderní síť lékárenského sortimentu. Takové jsou výhody propojení Rohlík.cz a lékáren BENU. „Stačí, když si zákazník léky objedná prostřednictvím e-shopu lékárny na internetové stránce Rohlík.cz/lekarna a nechá si je dovézt společně se svým nákupem. Vše mu dorazí už do 120 minut od objednání. Tato kombinace služeb supermarketu a lékárny je evropským unikátem,“ prohlásil Tomáš Čupr, zakladatel společnosti Rohlík.cz, která nabízí také drogerii a potřeby pro domácnost.

Od října mají zákazníci díky spolupráci s největším e-shopem s potravinami možnost nalézt v lékárenském e-shopu zhruba 1100 nejprodávanějších položek těchto lékáren, sortiment se bude nadále rozšiřovat. Jde zejména o léky na akutní potíže, jako jsou nachlazení, rýma, chřipka, bolest krku či alergie, které potřebují pacienti řešit ihned. „Neustále hledáme cesty, jak zákazníkům usnadnit a zpříjemnit nakupování. Jsme rádi, že jim můžeme nabídnout komfortní doručení volně prodejných léků a dalších produktů rovnou ke dveřím a poskytnout jim úlevu od zdravotních potíží v tak krátkém čase,“ říká Sebastian Ring, generální ředitel společnosti BENU Česká republika a.s. s tím, že nová služba doplňuje celou řadu nadstandardních služeb lékáren jako odborné poradenství, preventivní programy či kontrolu lékových interakcí.

V rámci spolupráce BENU otevřelo novou lékárnu, která je cíleně situována vedle největšího skladu Rohlík.cz v pražské Liboci. Veškeré zboží se zde skladuje podle příslušných právních předpisů, při zachování teplotního řetězce a dalších předepsaných podmínek kladených na zásilkový výdej léčiv. Objednávku vyskladní farmaceutický asistent a zabalí ji přímo v lékárně. Teprve potom zásilku přebírají kurýři z Rohlík.cz. Sortiment lékárny BENU se tak nijak nemíchá s dalším nákupem.

„Léky nebylo možné začlenit do našeho automatizovaného skladu, musí mít svoji vlastní péči a režim. Jsme rádi, že nemocní zákazníci mohou využít unikátnost Rohlíku. Doručit potraviny s léky do dvou hodin s přesností na 15 minut zatím nikdo neumí,“ dodal Tomáš Čupr, který si od spolupráce slibuje zvýšení tržeb o cca 150 milionů korun v roce 2019.

Na dotaz portálu Mistoprodeje.cz proč si Rohlik.cz nezaložil vlastní lékárnu Tomáš Čupr uvádí: „Mám takové rčení – Ševče, drž se svého kopyta! My totiž nejsme provozovatelem lékáren a kdybychom jím byli, tak bychom nevěděli, co v nich budeme prodávat. Právě tyto starosti jsme přeskočili díky společnosti BENU, která tomuto businessu rozumí. A obecně si myslím, že právě to je ta správná cesta, jak tento business stavět.“

BENU provozuje kromě 218 kamenných lékáren i další vlastní e-shop, služby by si ale neměly navzájem konkurovat. „V našem e-shopu Benu.cz je k dispozici komplexní lékárenský sortiment s více než 15 tisíci produkty. Zákazníci často kombinují nákup na tomto e-shopu  s návštěvou kamenné lékárny a využívají lékárny pro osobní odběr. Návštěvu využívají i ke konzultaci svých zdravotních problémů s našimi lékárníky. Zásilku si mohou na pobočce vyzvednout do několika dní. Zboží zakoupené přes Rohlík.cz/lekarna však mohou mít doma už během dvou hodin,“ vysvětluje Sebastian Ring, který od propojení s největším online prodejcem potravin očekává rozšíření online portfolia, zvýšení podílu na online tržbách lékáren i vizibility značky.

Jaký nový sortiment najdou zákazníci na Rohlík.cz?

– volně dostupné léky (nachlazení, chřipka, bolest, alergie, trávicí a střevní potíže)

– doplňky stravy (vitamíny a minerály, hubnutí a dieta, klouby, vlasy, nehty, únava)

– dermokosmetiku (problematická pleť, hydratace a vrásky, opalování)

– zdravotnické pomůcky (náplasti, obvazy, teploměry, těhotenské testy)

– léčivé čaje (močové cesty, dýchací cesty, zažívání a trávení, uklidnění a spánek).

Zdroj a foto: BENU Lékárny, Rohlík.cz

Koláž: redakce