Kaufland obléká své zaměstnance do oblečení z bio-bavlny Fairtrade

Od října 2017 začíná společnost Kaufland vybavovat svých celkem 130 000 zaměstnanců prodejen v České republice a ve všech dalších šesti evropských zemích novým pracovním oblečením.  V následujících měsících tak zaměstnanci obdrží pracovní oděvy v novém svěžím Kaufland-looku. Část kolekce je zároveň vyrobena z certifikované bio-bavlny programu Fairtrade. V první fázi bude vydáno 2,4 milionu kousků oblečení.

Nové pracovní oblečení pro zaměstnance je součástí rozsáhlých modernizačních opatření, které Kaufland provádí postupně ve svých prodejnách od začátku roku 2017.

„Chceme dát našim zaměstnancům k dispozici moderní a vysoce kvalitní pracovní oblečení, ve kterém budou dobře vypadat a bude se jim příjemně nosit,“ říká Renata Maierl, vedoucí oddělení Firemní komunikace. „Při nákupu našeho sortimentu i vybavení prodejen a zaměstnanců velmi přísně dbáme na standardy trvalé udržitelnosti životního prostředí i sociální aspekty výroby. U takto rozsáhlého projektu můžeme tyto standardy pozitivně ovlivnit. Investicí do fairtradové bio-bavlny, stejně jako rostoucím sortimentem výrobků Fairtrade nabízených v našich prodejnách, dáváme vědomý signál, že nám na naší budoucnosti velmi záleží.“

Pracovní oblečení je určeno provozním zaměstnancům na prodejní ploše a také vedení prodejny. Všechna trička, halenky a košile nové kolekce nesou certifikát celosvětově nejdůležitější normy Global Organic Textile Standard (GOTS a označení Fairtrade. Jsou tedy prokazatelně vyrobeny výhradně z biologických vláken, bez škodlivých látek a z bavlny z kontrolované férové produkce.

„Kaufland je aktuálně největší odběratel fairtradové bavlny určené pro pracovní oblečení,“ říká Dieter Overath, předseda představenstva společnosti TransFair. „Těším nás, že společnost jde příkladem a ideu odpovědnosti a udržitelného rozvoje obrací ve skutečnost.“

 

S podporou třídicího programu GreenCykle rozvinul Kaufland koncept, díky kterému bude část staré kolekce pracovního oblečení dále zpracována. Oblečení bude recyklováno a budou z něj vyrobeny teplé deky, které dostanou k dispozici charitativní organizace. I na konci životního cyklu produktu  Kaufland přijímá odpovědnost za životní prostředí a podporuje tak i důležité projekty pro lidi v nouzi.

 

Zdroj a foto: Kaufland

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010