Kaufland daroval potřebným více než 188 tun potravin

Darování potravin představuje pro společnost Kaufland dlouhodobou a kontinuální činnost předcházející plýtvání potravinami. V současné době jsou do systému darování potravin zapojeny všechny prodejny po celé České republice. Své aktivity společnost rozšiřuje i o vlastní projekty pomáhající lidem v nouzi.

V říjnu 2017 zahájila společnost Kaufland spolupráci s Českou federací potravinových bank, které na denní bázi poskytuje veškeré potravinové přebytky ze svých prodejen. Potraviny jsou dále rozváženy jednotlivým neziskovým organizacím v regionech a rozděleny mezi potřebné. Do současnosti Kaufland v České republice daroval přes 188 tun potravin. Nejčastěji se jedná o pečivo, ovoce, zeleninu, trvanlivé potraviny, nápoje, drogistické zboží apod.

Kaufland jako iniciátor a pořadatel první vlastní potravinové sbírky

Společnost Kaufland letos rozšířila spolupráci s Federaci potravinových bank a rozhodla se uspořádat 1. ročník vlastní K-potravinové sbírky. 8. září měl každý zákazník řetězce možnost zakoupit trvanlivé potraviny včetně drogistického zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze. Do charitativní akce se zapojily všechny prodejny Kaufland po celé České republice. Za podpory dobrovolníků Federace potravinových bank a ambasadorky řetězce, Lucie Křížkové, se podařilo vybrat úctyhodných 60 tun potravin a drogistického zboží. Ty následně obdrželo více než 600 konkrétních dobročinných organizací, které pomáhají matkám samoživitelkám, opuštěným dětem nebo seniorům a rodinám v tíživé životní situaci.

Společnost Kaufland navýšila konečný výtěžek ze sbírky o 2 tuny čerstvých potravin a více než tisíc kusů školních sešitů, které byly Federací potravinových bank přerozděleny neziskovým organizacím napříč celou Českou republikou,“ říká Renata Maierl a doplňuje, že v příštím roce by si společnost přála na úspěch K-potravinové sbírky navázat, a proto již připravuje její další ročník.

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010