EY Podnikatelem roku 2016 České republiky se stal Petr Chmela

Držitelem prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2016 České republiky se stal Petr Chmela, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti TESCOMA s.r.o. 

Petr Chmela převzal trofej pro vítěze v úterý 28. února večer v pražském paláci Žofín z rukou 1. místopředsedy vlády pro ekonomiku a ministra financí České republiky Andreje Babiše, Zdeňka Pelce, předsedy poroty, EY Podnikatele roku 2015 České republiky, předsedy představenstva a majitele společnosti GZ Media, a.s. a Magdaleny Souček, vedoucí partnerky společnosti EY, která soutěž v České republice letos pořádala již posedmnácté.

Držitelé dalších vyhlášených ocenění:

  • Titul EY Technologický podnikatel roku 2016 získal Martin Trtílek, ředitel a majitel společnosti PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. EY
  • Začínajícím podnikatelem roku 2016 se stal Josef Průša, jednatel a majitel Prusa Research s.r.o.
  • Poprvé v historii soutěže byla udělena Cena České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění, jejími prvními držiteli se stali manželé Radana a Jiří Waldovi.
  • Trofej EY Společensky prospěšného podnikatele roku 2016 si odnesli Tomáš Masopust a Gabriela Štěpánková z organizace Portus Praha.
  • Letos byla taktéž udělena cena poroty za celoživotní přínos v oblasti společenské prospěšnosti Haně Malinové, ředitelce a zakladatelce organizace ROZKOŠ bez RIZIKA, z. s.
  • Soutěž o nejlepší podnikatelský příběh 2016, který vybrali čtenáři MFDNES a Idnes.cz, vyhráli manželé Jaroslav a Martina Kotasovi, majitelé společnosti Bezlepík s.r.o.

Je to až neuvěřitelné, opravdu jsem to nečekal. O to víc si ocenění vážím a s pokorou ho přijímám. Je určitě velkým povzbuzením pro všechny naše zaměstnance z TESCOMY, kteří už 25 let posunují firmu dopředu. Velká gratulace patří také mému nejlepšímu kamarádovi a spoluzakladateli firmy Jiřímu Vaculíkovi,“ sdělil své bezprostřední dojmy vítěz Petr Chmela.

Sedmnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku nás opět utvrdil v tom, že Česká republika je plná skvělých podnikatelských osobností a že baťovská tradice u nás stále žije. Zlínský kraj patřil letos jednoznačně k nejsilněji zastoupeným regionům a byli z něj vybráni hned tři z pěti finalistů soutěže. Je to poprvé v historii, kdy tři finalisté pocházejí ze stejného kraje. Co se týče vítěze, lepší příklad toho, že i v dnešní době lze kráčet v Baťových stopách, asi nelze najít. Petr Chmela je velkým patriotem, firma pomáhá rozvoji regionu, ale její úspěch není limitován hranicemi. TESCOMA dnes patří mezi světové výrobce kuchyňských potřeb a výrobky firmy lze najít v obchodech

a kuchyních po celém světě,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy, a dodává: „Věřím, že vítěz Petr Chmela bude skvěle reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále v Monte Carlu a že jeho příběh osloví mezinárodní porotu stejně jako nás.“

 

Zdroj a foto: Ernst & Young

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010