Česká značka nábytku Böhm získala designové ocenění a míří na prestižní přehlídku designu v Lublani

Křeslo Phoenix českého výrobce čalouněného nábytku Böhm Jihlava bylo vybráno do exkluzivní kolekce produktů oceněných BIG SEE Product Design Award 2018 a navíc se uchází o vítězství v kategorii Home for Product Design Award. BIG SEE Product Design Award je součástí tradičního Month of Design, který se ve slovinské Lublani uskuteční od 16. října do 23. listopadu. Designové ceny letos odborná porota uděluje poprvé – v rámci nové iniciativy BIG SEE sdružující jednotlivce, instituce a společnosti z 18 zemí jihovýchodní Evropy, mimořádně dynamického a kreativního evropského regionu.

Pozvání na proslulou přehlídku designu v Lublani a zisk BIG SEE Product Design Award 2018 je dalším mezinárodním potvrzením kvalit produktů české značky Böhm. Křeslo Phoenix designera Michala Karafiáta zvítězilo také na iF Design Award 2018 a Mobitex Grand Prix 2016. Nepřehlédnutelný solitér se stylovou kovovou podnoží a robustním tělem na první pohled zaujme výjimečným designem i promyšlenou ergonomií. Elegantní, pohodlné křeslo bylo navrženo s respektem k životnímu prostředí, takže může být potaženo recyklovatelnou látkou.

Značka Böhm na trh vstoupila v roce 1993 a během 25 let existence se etablovala v úspěšnou firmu, pozvedající tradici a reputaci výrobků „Made in Czech Republic“. Atraktivní sedací soupravy, křesla, rozkládací pohovky… potěší jak zájemce o funkční a praktický čalouněný nábytek, tak příznivce individuálních řešení a nápaditého designu s puncem luxusu. Na lublaňském Month of Design 2018 Böhm představí své křeslo Phoenix na výstavě všech oceněných produktů BIG SEE Product Design Award 2018 z osmnácti evropských zemí, v národním pavilonu České republiky. Mottem letošního Month of Design je: „Vision of the New World“.

Zdroj a foto: Böhm Jihlava