Centrum Chodov nabídne šanci českým návrhářům skrze unikátní reality show The Way

Centrum Chodov podpoří mladé návrháře prostřednictvím originální reality show The Way. Tomu nejlepšímu poskytne nejen finanční podporu 1 000 000 korun k nastartování vlastní značky, ale především možnost prezentace své kolekce v takzvané Designer GalleryTM, jež bude součástí nové části centra. Výběr nejtalentovanějšího tvůrce startuje již tento týden a bude možné ji sledovat na TV Óčko nebo nové platformě Centra Chodov.

Centrum Chodov, které aktuálně prochází rozsáhlou expanzí, v rámci níž se rozroste ze současných téměř 61 000 m2 na více než 100 000 m2, čeká na podzim letošního roku slavnostní otevření. Součástí nových prostor bude mimo jiné i inovativní koncept Designer GalleryTM, zóna prezentující v jedinečném designovém prostředí talentované návrháře či prémiové značky. V tomto unikátním místě bude mít přitom možnost představit svoji kolekci i vítěz reality show The Way, který bude vybrán z vycházejících hvězd českého a slovenského módního nebe.

Svět módy je velmi konkurenční a pro začínající tvůrce je obtížné se v něm prosadit. Jsme proto hrdí na to, že právě Centrum Chodov se stane podporovatelem lokálního oděvního průmyslu a nabídne pomocnou ruku mladým talentovaným návrhářům,“ uvedla Marcela Hrdličková, ředitelka Centra Chodov. „Designer GalleryTM je v kontextu českých obchodních center skutečně nevšedním konceptem. Představí se zde to nejlepší ze světa módy a prostor v něm dostane i vítěz reality show The Way. Věřím, že jeho kolekci ocení zejména naši zákazníci – zakoupit si ji budou moct v Centru Chodov již tento podzim.“

Výběr toho nejlepšího představitele Designer GalleryTM proběhne pomocí nevídané reality show The Way, kde budou moct diváci sledovat osud osmi mladých českých a slovenských návrhářů. Na jejich cestu soutěží bude dohlížet porota složená z odborníků s vytříbeným vkusem v čele s uznávanou módní manažerkou Katarínou Král, spisovatelkou a šéfredaktorkou lifestylového magazínu Bárou Nesvadbovou a módní fotografkou Lucií Robinson. Na čtvrté pozici porotce se v každé fázi soutěže objeví jiná osobnost české designové scény. Mezi ně bude patřit například přední módní návrhářka Petra Balvínová, designérka Mirka Horká nebo designer módních domů Pavel Ivančic.

V celkem devíti epizodách bude zaznamenáno, jak se soutěžící poperou se zadaným úkolem: vytvořit dámskou, pánskou, případně unisex kolekci, respektující principy udržitelné módy a inspirovanou tématem Heritage, což v překladu znamená Odkaz nebo Dědictví.

Je to první soutěž, kde uvidíme celý kreativní proces vytváření kolekce, která bude mít perspektivu,“ prozrazuje porotkyně Katarína Král s tím, že půjde o návrh pro období podzim/zima 2017. „Uvidíme, jak návrháři uvažují, co potřebují, s čím musí přijít, aby mohla vzniknout věc, kterou můžeme nosit. Výsledkem ale nebude jen super kolekce, díky této soutěži dáme jednomu šanci a podmínky pro to, aby mohl vytvořit svoji vlastní značku, etablovat se na trhu a přinášet svoji kolekci každý rok,“ dodává.

V každém díle soutěž opustí jeden z účastníků, dva nejlepší se pak utkají 29. června ve velkém finále. O vítězi rozhodne módní přehlídka, kde předvedou to nejlepší, co v nich je. Na podzim bude následně odvysílán bonusový desátý díl, jenž divákovi odhalí zákulisí z výroby vítězné kolekce a poskytne záběry z jejího uvedení během Grand Openingu nové části Centra Chodov. Vítěz zároveň získá podporu ve výši 1 000 000 korun.

Reality show The Way odstartuje již tento čtvrtek 4. května na nové platformě Centra Chodov: Bude ji možné sledovat také na TV Óčko, a to v premiéře vždy každou sobotu v 9:30 a následně v repríze ve středu v 17:00 na Óčko Gold nebo ve čtvrtek v 13:00 na TV Óčko.

 

Zdroj a foto: Unibail-Rodamco

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010