Budějovický Budvar zahájil montáž tanků v novém ležáckém sklepě

V Budějovickém Budvaru ve čtvrtek 10. května začala montáž nerezových tanků do objektu nového ležáckého sklepa. Do 24. května bude instalováno celkem 24 tanků o objemu 2100 hektolitrů a 10 tanků o objemu 244 hektolitrů. Výrobní kapacity pivovaru pro dozrávání piva se tím zvýší o 20%. Hodnota investice do budovy a technologie je 250 mil. Kč. Rozšíření ležáckého sklepa je součástí rozvojového plánu pivovaru. Letos budou v rámci toho zahájeny stavby nové stáčírny lahví a kapacit pro hlavní kvašení. Po dokončení všech naplánovaných investic se roční výstav pivovaru zvýší o čtvrtinu na 2 mil. hektolitrů. 

„Tato technicky náročná operace je vyvrcholením téměř ročního úsilí stavbařů, kteří postavili novou chlazenou halu ležáckého sklepa přímo uprostřed komplexu dalších výrobních budov,“ říká Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru. Kvůli tomu bylo mimo jiné nutno zcela vybourat původní spilku, která nebyla od roku 1993 využívána. Demolice i výstavba nového sklepa probíhaly za plného provozu v okolních budovách.

Do 24. května bude instalováno celkem 24 těchto tanků a navíc i 10 menších tanků s objemem 244 hektolitrů.

„Výrobní kapacita pro dozrávání piva se nám tak zvýší o 20 procent. Zároveň získáváme nejmodernější zařízení, které zvýší efektivitu výroby a zajistí nejvyšší úroveň kvality,“ dodává Petr Dvořák. Do zkušebního provozu bude nový sklep uveden v září.

Hodnota investice do budovy a technologie nového sklepa je 250 mil. Kč. Rozšíření ležáckého sklepa je součástí rozvojového plánu pivovaru, který byl zahájen v roce 2016. Několik důležitých projektů již bylo ukončeno. Od letošního dubna je ve zkušebním provozu automatizované logistické centrum v hodnotě 750 mil. Kč. Letos budou zahájeny stavby budovy pro novou stáčírnu lahví a výrobních kapacit pro hlavní kvašení. Poslední etapou rozvojového plánu bude nová varna. Po dokončení všech naplánovaných investic v hodnotě asi 2 mld. Kč se roční výstav pivovaru zvýší o čtvrtinu na 2 mil. hektolitrů.

Zdroj a foto: Budějovický Budvar

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010