BILLA mění strukturu mzdy a zvyšuje odměnu zaměstnancům prodejen a v logistice

Společnost BILLA mění od března tohoto roku strukturu mzdy u zaměstnanců prodejen. Nově ruší variabilní složku mzdy, kterou navýší základní a tedy i garantovanou mzdu  u téměř 5 500 zaměstnanců. Již na začátku roku společnost navýšila mzdu provozním zaměstnancům v logistice a nyní ji zvyšuje zaměstnancům ve všech 220 supermarketech, které provozuje. 

Společně se změnou struktury odměňování ve společnosti BILLA, které vstupuje v platnost od března tohoto roku, firma upravila kromě mezd zaměstnanců na prodejnách i další benefity. Již na začátku roku BILLA navýšila mzdu provozním zaměstnancům v logistice a od března tohoto roku přidá téměř 5 500 zaměstnancům na prodejnách. Průměrné navýšení činí 1 000 Kč.

Z hlediska zaměstnaneckých benefitů firma již na začátku roku navýšila zaměstnancům na prodejnách, v centrále i logistice nárok na dovolenou na 5 týdnů a to bez ohledu na počet odpracovaných let ve společnosti. Zároveň zvýšila nominální hodnotu poskytovaných stravenek z 60 Kč na 80 Kč.

Firma zároveň rozdala všem zaměstnancům pracujícím pro BILLU více než rok vánoční dárkové karty v hodnotě 1 500 Kč a zbožové poukázky v hodnotě 500 Kč nováčkům. Speciální poděkování za služby zákazníkům na Štědrý den v podobě 1 celodenního placeného pracovního volna připadla 2 007 zaměstnancům firmy. 

„Poskytování 100% servisu našim zákazníkům závisí kromě zajištění kvalitního a čerstvého zboží převážně na našich zaměstnancích. Proto je pro nás klíčové neustále zlepšovat jejich pracovní prostředí a podmínky. Garancí základní mzdy, zvýšením odměn a rozšířením firemních benefitů reagujeme na stávající situaci na trhu a pokračujeme v realizaci našich strategických plánů v oblasti zaměstnanecké politiky,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR. „Naším cílem je být nadále jedním z nejatraktivnějších zaměstnavatelů v potravinářském segmentu,“ dodává Jaroslaw Szczypka.

Společnost BILLA je velmi aktivní i v oblasti zaměstnaneckého vzdělávání. O své zaměstnance pečuje od jejich nástupu. Každému z nich je přiřazen mentor, který zajišťuje plnou adaptaci zaměstnance na své pozici. Povinně procházejí také všichni nováčci školením v tréninkových centrech v Praze nebo Brně. Zaměstnanci na všech pozicích jsou rovněž pravidelně proškolováni a informováni o novinkách ve svém oboru.

Pro své zaměstnance zajišťuje BILLA také svozovou dopravu na centrální sklad v Modleticích, do které firma investuje několik milionů korun ročně.

 

Zdroj a foto: REWE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010