BILLA a MARS podpoří výcvik asistenčního psa

Maloobchodní řetězec BILLA ve spolupráci se společností MARS spouští již podruhé charitativní projekt, jehož cílem je vybrat finance na výcvik asistenčního psa pro diabetika Tomáše Slípku. 

V průběhu následujících měsíců budou zákazníci prodejen BILLA moci přispět na výchovu terapeutického psa Cornyho pro dospívajícího Tomáše Slípku nákupem výrobků značek PedigreeWhiskas, které patří do portfolia společnosti MARS. Část peněz z každého nákupu poputuje na konto organizace Pes pro tebe, která se výcviku psů pro handicapované věnuje.

Dospívající Tomáš má diabetes 1. typu, jehož příčinou je porucha slinivky břišní, která produkuje inzulín. Ve chvíli, kdy člověku klesá nebo naopak stoupá hladina cukru v krvi, uvolňuje ze svého těla chemické látky, které vycvičený asistenční pes dokáže ucítit mnohem dříve, než se u takto nemocného člověka projeví nežádoucí zdravotní účinky. Výcvik takového psa je nicméně časově náročný a stojí zhruba 250 tisíc korun, a protože financování nehradí zdravotní pojišťovna, společnosti BILLA a Mars se spojily, aby dospívajícímu Tomášovi pomohly.

Ve 4 etapách budou zákazníci moci podpořit výchovu malého Cornyho zakoupením výrobků značek Pedigree a Whiskas. Do nového bydliště pak bude Corny předán v průběhu listopadu letošního roku.

„Cílený sponzoring vybraného člověka je jedna z našich charitativních aktivit, které nám dávají největší smysl. Do podobného projektu jsme se zapojili už v loňské roce, kdy se povedlo potřebné finance vybrat a na konci kampaně vycvičeného psa předat do rukou nových majitelů. I v budoucnu máme v plánu se podpoře podobných aktivit věnovat,“ uvádí Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace společnosti BILLA.

Projekt bude podpořen in-store aktivitami, zejména pak POS materiály a brandingem na prodejnách. Další propagace pak poběží na sociálních sítích obou společností.

Na výcvik detekčních psů pro ostatní děti i dospělé je možné přispět i bez nákupu krmiva, a to přímo na účet společnosti Pes pro tebe. Číslo účtu je 2300402481/2010 a variabilní symbol 2018.

 

Zdroj a foto: REWE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010