Bertíci budou na podzim pomáhat v Albertu

Nadační fond Albert spouští další ročník charitativního programu „Bertík pomáhá“. Svůj projekt na podporu vzdělávání a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí přihlásilo více než sto neziskových organizací z celého Česka. Nejlepší z nich se budou ucházet o hlasy zákazníků v hypermarketech Albert už na podzim. Nadační fond Albert rozdělí mezi úspěšné projekty v regionech celkem 3,6 milionu korun.

Úspěšný dobročinný program Bertíci se na podzim vrátí do hypermarketů Albert. Budou to opět zákazníci, kteří hlasováním rozhodnou o nejlepších regionálních projektech na podporu dětí z dětských domovů a dalších neziskových organizací.

„Máme radost, že Bertíci přilákali přes stovku neziskových organizací z celé republiky. Těšíme se, že na přelomu října a listopadu v hypermarketech Albert opět propojí místní zákazníky a dobročinné projekty z jejich blízkého okolí,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Pohodlný nákup a dobrý skutek v jednom

Organizace se mohly do projektu registrovat prostřednictvím online formuláře do poloviny července. Nejvíce projektů se přihlásilo v Praze, Ústeckém a Středočeském kraji, ale také na Zlínsku a v Moravskoslezském kraji. „Žádosti vyhodnotí Správní rada Nadačního fondu Albert. V každém regionu vybere dva nejlepší projekty. Ty se pak dostanou do hlasovacího finále v našem programu Bertík pomáhá, ve kterém budou mít hlavní roli zákazníci hypermarketů Albert,“ vysvětluje Petra Režná.

Hlasování bude probíhat v devíti desítkách hypermarketů Albert po celé České republice, kde zákazníci za každý nákup nad 200 Kč obdrží jeden hlasovací žeton – takzvaný „Bertík“, který mohou vhodit vybranému projektu do hlasovacího boxu. Projekt, který v regionu získá od zákazníků více Bertíků, obdrží od Nadačního fondu Albert 55 000 Kč. S prázdnou však neodejde nikdo. Projekt s nižším počtem hlasů si odnese částku 35 000 Kč. Celkově rozdělí Nadační fond Albert na základě hlasování zákazníků 3,6 milionu korun.

Příběhy dětí představuje Bertíkova štafeta

I díky pomoci Bertíků a Nadačního fondu Albert nabraly stovky dětských příběhů ten správný směr. Pětici z nich představuje a postupně odkrývá letošní Bertíkova štafeta.

Veronika z dětského domova Loreta ve Fulneku může bez starostí studovat. Na střední školu, kterou si přála, musela dojíždět. „Díky finanční podpoře jsem mohla uhradit cestovné do školy a zpět,“ říká Veronika o svém studiu. Po zvládnuté maturitě se úspěšně dostala také na vysokou školu a chce si splnit svůj profesní sen: „Po ukončení vysoké školy bych ráda pracovala jako vychovatelka v dětském domově.“

Nadační fond Albert realizuje hned několik vlastních projektů na podporu dětí ze sociálně ohroženého prostředí. Vedle Bertíků organizuje program Do Alberta na praxi nebo Obchůdky s Albertem. V programu Zdravá 5 se pak zaměřuje na podporu zdravého stravování dětí.

Detailní informace k programu, přihlášeným i již podpořeným projektům naleznete na webových stránkách .

 

Zdroj: Ahold

Foto: Ahold. Nadační fond Albert

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010