10. ročník programu Summer Internship v Aholdu má pět dalších absolventů

Pětice vysokoškoláků úspěšně dokončila oblíbený program Summer Internship, který každoročně vyhlašuje společnost Ahold. Díky unikátnímu programu stáží na centrále mezinárodní retailové společnosti, která v České republice provozuje síť obchodů Albert, měli studenti šanci získat cenné pracovní zkušenosti. Za tříměsíční placenou stáž si navíc odnesli certifikát.

Nejvyšší vedení Aholdu již na jaře určilo pět konkrétních projektů, jež by studentům poskytly možnost prohloubit si teoretické znalosti a převézt je do praxe. Studenti spolupracovali pod vedením zkušených profesionálů na pěti zajímavých projektech z oblasti personalistiky, logistiky, financí, komerčního oddělení či nových médií.

Stážisté se podíleli například na projektu nového konceptu úseku ovoce a zeleniny v obchodech Albert či analyzovali efektivnost zásobování. Absolventem letošního 10. ročníku je i Petr Schwank, jehož náplň stáže byla netradiční. Petr vlogoval o aktualitách z prodejen Albert.

„Lidé dnes videa milují. Chtějí informace přijímat moderní a zábavnou formou, která jim zároveň pomáhá lépe si obsah sdělení zapamatovat,“ říká Petr, jehož vlogy, tedy krátká videa, informují zaměstnance o aktuálních tématech na interních sociálních sítích.

Program Summer Internship je přínosný nejen samotným studentům, ale i manažerům, kteří oceňují zpětnou vazbu a nový pohled na řešení svěřených projektů.

„Prostředky komunikace se s nástupem moderních technologií mění a vyvíjí. Pokud tedy chceme naše zaměstnance oslovit a zaujmout, musíme se tomu přizpůsobit. Vlogy se ukázaly jako vhodná cesta. U našich kolegů se dočkaly pozitivních ohlasů,“ pochvaloval si spolupráci se stážistou Radim Nejman, manažer interní komunikace, který měl Petrův projekt a spolupráci s ním na starosti.

Na konci září proběhlo oficiální ukončení tříměsíčních placených stáží, během něhož stážisté prezentovali výsledky své práce nejen svým kolegům, ale také vedení společnosti. Za své působení navíc získali od Aholdu certifikát. Dva ze stážistů navázali na letní stáž a budou ve společnosti pracovat i při studiu.

Letos proběhl jubilejní desátý ročník programu.

Naše společnost se dlouhodobě snaží podporovat mladé lidi a rozvíjet jejich potenciál. Velmi nás těší kladné ohlasy z řad studentů. Program za dobu své existence přilákal mnoho mladých lidí, někteří z nich dnes již patří mezi naše stálé kolegy,“ říká Lenka Bednářová z personálního oddělení společnosti Ahold. „Vzhledem k velkému zájmu plánujeme s programem letních stáží pokračovat. Už nyní se zamýšlíme nad jejich podobou v příštím roce,“ uzavírá Lenka Bednářová.

Summer Internship je individuálně zaměřený program placených stáží. Poskytuje talentovaným studentům vysokých škol skvělou příležitost, jak být po dobu tří měsíců plnohodnotnou součástí týmu a vyzkoušet si práci na reálných projektech v mezinárodní retailové společnosti.

 

Zdroj: Ahold Czech Republic

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010