V soutěži Obal roku 2016 v kategorii POP&POS displeje byly oceněny tři projekty

V letošním ročníku soutěže Obal roku 2016 odborná porota v kategorii POP&POS displeje ocenila exponáty Promoční obal SHOWBOX 2.0, Degustační stolek Olmín a exponát Rondel. 

obal roku 16  - logo - small - hlavni

Otevřená národní soutěž Obal roku, která je určená pro české i zahraniční firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení, vyhlásila výsledky pro letošní rok.

Cílem soutěže je vyzdvihnout a propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na  trhu objevují. Obdobně jako v celosvětové soutěži WorldStar for Packaging jsou přihlášená obalová řešení členěna dle oblasti použití do následujících kategorií:

Potraviny, Nápoje, Kosmetika, Farmaceutické produkty, Čistící a prací prostředky, Elektronika a spotřebiče, Automotive / přepravní a průmyslové obaly, Dárkové obaly,  POP&POS displeje a Ostatní.

Letošní přihlášené exponáty hodnotila porota skládající se ze 17 členů. Jmenovitě –   předsedkyně poroty Ing. Jana Lukešová ze společnosti J.L.LOGISTIKA, obalová expertka Ing. Jana Žižková, Ing. Andrej Beňačka ze společnosti LEGO Production s.r.o., David Marouš ze společnosti Cordstrap, s.r.o., šéfredaktorka LogisticNEWS Markéta Vojáčková, šéfredaktorka eLogistika.info Mgr. Pavlína Čurdová, šéfredaktorka Press21 Retail News Ing. Eva Klánová, Ing. Eugenie Línková-Boušková z Potravinářského obzoru, šéfredaktor měsíčníku Logistika Radek Novotný, jednatel společnosti Reliant Ing. Miroslav Rumler, expert na tisk z Univerzity Pardubice Ing. Jiří Hejduk Ph.D., šéfredaktorka časopisu Brands&Stories Ing. Blanka Bukovská, pedagog ze Střední školy grafické Brno Mgr. Milan Heroudek, šéfredaktorka Packaging Herald Adriana Weberová, šéfredaktor IN STORE Slovakia Ing. Juraj Púchlo, Martin Novotný ze společnosti GRAFIE CZ, s.r.o. a redaktor časopisu Packaging Petr Novotný.

V kategorii POP&POS displeje ocenila odborná porota tři exponáty:

  • Promoční obal SHOWBOX 2.0 od společnosti STI Česko s.r.o.

Promoční obal

Ať už jde o boty, hračky, knihy, obal SHOWBOX vytvořený pro společnost PAPACKS lze použít pro libovolné výrobky napříč mnoha segmenty.

Výstupky na horní straně umožní bezpečné stohování, takže obaly mohou sloužit zároveň jako promoční systém na POS. Stejným způsobem mohou krabičky použít také zákazníci, kteří si v nich koupili výrobky. Ponechají si je a doma z nich vytvoří vlastní kus nábytku. Okénko a dodatečné osvětlení obal promění v malou výkladní skříň, která se díky použití loga stává nápaditým marketingovým nástrojem. Obal je šetrný k životnímu prostředí, na výrobu byl použit recyklovaný materiál jako karton a nasávaná kartonáž.

 

  • Degustační stolek Olmín od společnosti THIMM Packaging

degustační stolek Olmín

Pro ochutnávky a promoční akce nového sýra Olmín byl vyvinut degustační stolek z vlnité lepenky, který přesně koresponduje s charakteristickým tvarem primárního obalu sýra. Pro lepší odolnost byl pultík vyroben ze speciální, vodou nepropustné vlnité lepenky. Stabilitu stolku zajišťují plastové spojky. Vnitřní konstrukce je z vlnité lepenky. Výhodou stolku je i jeho snadné skládání a nízká hmotnost. Stolek je dodáván na plocho v přebalu z vlnité lepenky s jasným návodem na složení.

O sýru Olmín jsme psali zde a o jeho reklamní kampani tady.

  

  • Rondel od společnosti Smurfit Kappa Czech s.r.o.

rondel

Rotující display Rondel, jehož autorem konstrukce je Václav Babel, je s ohledem na poměrně velký průměr točny – 2 metry vyroben jako stavebnice z 5VL BC vlny. Talíř točny tvoří 4 půlkruhové segmenty se zámky, jejichž slepením se dosáhne požadovaného kruhového tvaru. Tuhost talíře je posílena konstrukcí pláště mezikružními segmenty a žebry. Do fixačních otvorů talíře je možné ukotvit nástavbu 60 cm vysokou a tím zvětšit prezentační prostor. Rastrová konstrukce pláště dovoluje umístění desek s informacemi, reklamou, logy.

Rondel vykoná 1 otáčku za minutu, napájení elektropohonu 12 V, pohonná jednotka dodána firmou Žáček. Pro kryt jednotky pohonu byla zvolena 2VL.

Rondel umožňuje prezentaci zboží, průměr je 200 cm, výška 160 cm, přičemž průměr nástavby je 66 cm.

V kategorii Potraviny ocenění získal exponát VERPALIN EASY OPEN od společnosti OBALY ČESKO s.r.o., dále Servírovací obal na pralinky od společnosti Glafobal, a.s.,

Steaky v balení Cryovac® Darfresh® od Sealed Air, s.r.o. a  Olmín – nově zrozená hvězda na trhu od Cardbox Packaging s.r.o.

 

V kategorii Nápoje si ocenění odnesl exponát Plastové sudy EcoDRAFT s vnitřním dvojitým vakem od Cardiff Group NV, Pivní přepravka 20 x 0,5lHolba, Litovel, Zubr od Alfa plastik, a.s., Karpatské brandy špeciál – Barrel od společnosti Glafobal, a.s., Salabka láhev na víno od Zlatá Praha Salabka, s.r.o. a Voda z doby ledové – Sklo od společnosti David Rybář – Dr. Design.

 

Přehled všech letošních oceněných exponátů dle jednotlivých kategorií naleznete zde.

  

Zdroj a foto: obalroku.cz

 

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010