Touax pokračuje ve spolupráci s maloobchodní sítí COOP – v listopadu dokončil další objekt

Svaz českých a moravských spotřebních družstev sdružuje 46 spotřebních družstev, která v ČR provozují dohromady téměř 2 900 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350 000 m2 a zaměstnávají na 14 000 lidí. Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin, drogistického a průmyslového zboží v České republice. Ty jsou v řadě menších měst a vesnic jedinou možností, jak nabídnout obyvatelům základní sortiment, aby nemuseli kvůli každému menšímu nákupu dojíždět do větších měst. Právě pro jednu z těchto prodejen – Jednotu v jihomoravských Slušovicích – postavila společnost Touax, přední výrobce a dodavatel modulových staveb, nový sklad.  

Touax postavil v uplynulých letech pro tuto maloobchodní síť obchody se smíšeným zbožím v Horních Věstonicích a Olšanech u Vyškova a obchod s obuví v Pohořelicích u Brna. Protože zástupci Jednoty, spotřební družstvo ve Zlíně, měli na samém začátku možnost prohlédnout si již realizovaný projekt právě v Pohořelicích, rozhodli se pro toto řešení i v případě nového skladu ve Slušovicích.

„Modulové objekty dávají investorovi šanci pružně reagovat na chování trhu a vývoj v regionu,“ uvádí výhody modulové technologie Jan Petr, marketingový a exportní ředitel společnosti Touax, a dodává: „Prodejnu či sklad lze podle potřeby zvětšit či zmenšit nebo dokonce i snadno přestěhovat. Díky speciální lamelové fasádě dokážeme příslušné objekty také ‚obléknout‘ do firemních barev.“

User comments
COOP Jednota Slušovice

Nově postavená jednopodlažní budova skladu Jednoty ve Slušovicích s rovnou střechou má jednoduchý obdélníkový tvar s celkovou podlahovou plochou 132 m2 a je přímo napojena na stávající objekt prodejny. Pro výstavbu bylo použito 5 kusů modulů řady Performance o půdorysu 12 x 12 m. Pro příjem zboží byly v prostoru přímo sousedícím se skladem vytvořeny rampy. Kvůli velkému zatížení je součástí objektu také speciální betonová podlaha umožňující pojezd paletovým vozíkem s břemenem o váze 1 200 kg.

„Velkou výhodou staveb z modulů je také rychlost jejich realizace. Kompletní objekt skladu Jednoty ve Slušovicích byl postaven během 4 dnů,“ doplňuje Jan Petr.

Nový objekt bude sloužit ke skladování sortimentu prodejny a součástí bude i oddíl sloužící k uchovávání mražených a chlazených potravin.

 

Zdroj a foto: Touax

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010