Spolek Klasický sekt spouští unikátní online projekt – nabízí české sekty s garancí kvality

Spolek Klasický sekt, který sdružuje tuzemská vinařství vyrábějící šumivá vína kvašením v lahvi, spouští unikátní e-shop. První internetový obchod svého druhu v Česku návštěvníkům nabízí prestižní šumivá vína předních tuzemských vinařství. Na webu tak zájemci naleznou výběr šumivých vín s garancí kvality a původu sektů.

Logo-Klasicky-sekt

Prostřednictvím nového webu www.klasickysekt.cz chce spolek Klasický sekt vyzdvihovat šumivá vína po boku tichých vín a napomáhat veřejnosti orientovat se v jejich nabídce, aby se stala běžně vyhledávaným produktem jako vína tichá.

Naším cílem je nabízet jen taková šumivá vína, kterou svou kvalitou obstojí v tvrdé konkurenci se zahraničními sekty,“ říká předseda spolku Martin Novák.

Spolek byl založen koncem roku 2014 jako profesní nezisková organizace s cílem pozvednout kulturu konzumace šumivých vín vyráběných právě klasickou metodou kvašením v lahvi, a to výhradně od vinařů na území České republiky. Členy Klasického sektu jsou v prvé řadě tuzemští výrobci klasických sektů a dále pak přímí distributoři a partneři, kteří svou činností podporují kvalitnější pití sektů. Mezi nimi např. systém opětovného uzavření lahví Vinojet.

sekt1

Mnoho vinařů na Moravě i v Čechách začalo v posledních letech s výrobou klasického sektu a řada dalších jistě brzy začne.

Všeobecná znalost tohoto segmentu je však v naší zemi bohužel nízká a konzumace šumivých vín se koncentruje především na slavnostní chvíle spojené s oslavami konce roku,“ doplňuje Martin Novák.

Vinařské oblasti v České republice mají velmi podobné geografické podmínky jako v kolébce šumivých vín v Champagni.

„Jsme si proto jisti, že také naši vinaři dovedou díky svému umu, tradici a příznivým přírodním podmínkám vyrábět skvělá šumivá vína a rozhodně si zaslouží své výhradní místo nejen v gastronomických zařízeních, ale i v srdcích milovníků vín,“ uzavírá Novák.

Kdo by rád ochutnal všechny klasické sekty pohromadě, je srdečně zván na Den klasického sektu, který spolek pořádá 23.6.2016 v Ostravě, nebo na ochutnávku ve stánku Klasického sektu v rámci letošního veletrhu vína Wine Prague 2016. Na akcích probíhají řízené degustace, ochutnávky předních tuzemských vinařství i ukázky sabrage.

 

Zdroj a foto: Spolek Klasický sekt

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010