Pět prodejen Obi se změní na Uni Hobby

Společnost Obi se dohodla na ukončení spolupráce s firmou Global Stores, která doposud provozovala šest marketů Obi jako franšízový partner. Prodejnu v pražských Roztylech si Obi ponechá. Obi převezme od společnosti Global Stores přibližně 100 zaměstnanců a plánuje investice do modernizace prodejny.

Global Stores, která patří podnikateli Jiřímu Šimáněmu, má zájem vytvořit vlastní síť hobbymarketů. Společnost dosud provozovala šest obchodů Obi, od srpna bude provozovat sedm Uni Hobby marketů. Výnosy firmy Global Stores podle jejích webových stránek v roce 2011 dosáhly 1,6 miliardy korun. Firma vydělala po zdanění 134 milionů korun.

Společnost Uni Hobby koupila svůj první market ve Valašském Meziříčí v roce 2010. Druhý otevřela letos v únoru v Jihlavě a plánuje další expanzi. „Ke stávajícím dvěma prodejnám od 1. srpna přibude dalších pět. Chystáme výstavbu dalších prodejen především v menších a středních městech,“ dodal Tomáš Valenta z Global Stores.

Hobbymarketům Obi předloni klesl meziročně zisk o 71 milionů korun na 396 milionů korun. Tržby společnosti vzrostly v porovnání s předchozím rokem o čtyři procenta na 6,048 miliardy korun. Po převzetí marketu v Roztylech bude mít Obi 29 prodejen.

Nové hobbymarkety otevře Obi na podzim v Jablonci nad Nisou a v Hradci Králové. „Plánujeme upevňování své tržní pozice otevřením dalších marketů Obi ve středně velkých městech,“ uvedl generální ředitel firmy Ralf Pohl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010